Turmål

Badstubekkvola 40 besøk 5 poeng
Turen er ca. 8 km tur/retur og gir 5 poeng. Her går vi i fjellterreng uten oppkjørt løype. Les deg opp på ferske skredmeldinger på varsom.no før du drar og ha mat, drikke og ekstra tøy i sekken
Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer torg kjører sørover og tar til ventre opp fv. 762 mot Ogndal i 35 km. Når du kommer til Gaulstad møter du et skilt merket Mokk. Ta til høyre inn på Mokkavegen og kjør 2,1 km. Parkeringa er ved Mokk Gård og betales med vipps eller kontant i kasse.
Turbeskrivelse: Turen starter med å gå veien gjennom Mokk Gård og noen hundre meter bortover veien før løypa tar til venstre over åkeren og inn mot skogen. Så gå man igjennom skogen og før det bærer oppover mot tregrensa og gjennom Midterskardet. Her er det bratt. Når terrenget åpner seg er det bare å svisje bortover mot toppunktet. Her er det nydelig flott, spesielt på finværsdager. Fra toppen er det storslagen utsikt over Skjækra, Ogndal og Verdal. Oppå fjellet kan det være værutsatt, noe man må ta hensyn til med tanke på bekledning, skotøy og mat.
Beitstad Skihytte 268 besøk 5 poeng
Turen er 9,5 km lang og gir 5 poeng
Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer kjører du nordover på E6 gjennom Eggetunellen og fortsetter 5 km derfra til krysset på Asphaugen. Der tar du av til venstre, retning Namsos, og kjører 7,8 km. Ta så av til høyre og kjør 1,9 km mot Vellamelen. Ta av til høyre etter fartshumpene ved Beitstad skole. Kjør 100 meter og ta til venstre inn på Fjellvegen. Etter ca. 100 meter er det bomavgift som betales med vipps. Kjør så opp bratte Fjellvegen, 2,9 km, til første parkeringsplass på høyre side når du kommer opp bakkene.
Løypebeskrivelse: Turen går flatt noen hundre meter før stigningen starter. Derfra går det jevnt oppover før det blir kuppert hele veien innover til skihytta. Like før du kommer til skihytta er det en voldsomt til kneik, men der går det an å kjøre litt ut av scootersporet sikk-sakk. Noen søndager er det servering på hytta. På denne turen er det nå kjørt scooterspor og det er flotte snøforhold. Veien tilbake gir artig nedkjøring, men den er ikke for den som er helt nybegynner. Har du lyst anbefales det å gå hele veien til Jønnemsklumpen, 1,5 kilometer videre. Det er skiltet.
Follafoss: Skistadion-Tømsevatnet t/r 371 besøk 2 poeng
Turen er ca. 5,2 km t/r og gir 2 poeng
Kjørebeskrivelse: Kjør nordover på E6 forbi Asphaugen, og sving inn til venstre på Namsosvegen. Følg denne over brua og ta til venstre inn på Sundbygdvegen mot Malm. Kjør gjennom Malm sentrum og videre til Follafoss sentrum. Ta opp til høyre til Seterbakkvegen og følg videre skilting til Skistadion.
Løypebeskrivelse: Start på skistadion, følg løypa rett fram forbi en rød garasje og videre inn i skogen. Løypa er forholdsvis flat og lett. Etter ca. 2,6 km kommer du til et naturlig snupunkt, ca. 200 meter etter trimkassen. Her sjekker du inn med appen. Deretter tar du samme vei tilbake til stadion. Om man vil kan man gå videre innover løyenettet.
Follaheia fra baksia 208 besøk 5 poeng
Turen er 11 km lang tur/retur og gir 5 poeng. Dette er en topptur for fjellvante og gå gjerne sammen med noen. Ikke oppkjørt løype. Sjekk varsom.no for skredvarsel
Til startpunkt: Fra Steinkjer sentrum kjører du E6 nordover ca. 5 km til Asphaugen, ta til venstre inn på Namsosvegen. Kjør 10,6 km og ta til venstre etter Beitstadsundbrua. Følg denne i 20 km til Follafoss og ta av til høyre etter brua. Følg dalen oppover og ta av til venstre mot Sela etter ca. 3,5 km. Kjør ca. 3,9 km og parker på parkeringsplassen på høyre side av vegen.
Løypebeskrivelse: Turen er ikke for en nybegynner på ski. Turen starter ved å krysse hovedveien og gå veien forbi hytta og innover veien. Den ender i et jorde med to setere (Nordlisetra) og reingjerder. Så det kan anbefales å gå nederst på jordet, krysse den lille elva og gå igjennom lett skog før terrenget åpner seg og du tar opp dalsøkket til venstre. Følg med på kartet i appen. Da starter den bratte delen av turen. Herfra følger man dalføret oppover, og det blir stadig brattere. Oppe på platået før den bratteste stigninga kan det være fint å gå opp skaret på venstre hånd. Her kommer du inn på forsvarets merking. Etterhvert kommer man opp på topplatået på fjellet og man vil etterhvert se hytta på toppen av Follaheia og varden. Anbefaler og se kartet i appen underveis på turen. Turen er i krevende terreng og det blir en herlig nedkjøring på tilbaketuren. Dette er ikke en tur for nybegynnere, og fjellski er å anbefale. Ta med mat og drikke, ekstra klær og sjekk værmelding før du stikker ut. Turene gås på eget ansvar så det er viktig at vi har respekt for vær og vind. Innsjekkingspunktet er på toppen.

Alternativ rute:Fra starten av turen går det også an å følge forsvarets merking fra den øverste setra igjennom skogen på øvre del av jordet og øvre seter, men da må man gå igjennom tett skog.
Henningvola: Blåløypa 254 besøk 5 poeng
Turen er 21,9 km lang som rundtur og gir 5 poeng
Veibeskrivelse: Fra Steinkjer sentrum kjører du Kongensgate sørover til rundkjøringa ved Statens Hus, ta tredje avkjøring og inn på fv. 759 (Henningveien). Følg denne 12 km, ta av til venstre mot Henningvola følg veien opp Skihytta. Her er det bomvei som betales med bankkort kr 60,-. Parker ved skihytta på Henningvola.

Løypebeskrivelse: Fra skihytta på Henningvola følger du rød merking oppover i et par kilometer til krysset i Kaffedalen. Fortsett å følg rød merking videre rett fram. Når du kommer til krysset (Hollsæter) tar du oppover bakken til høyre og fortsetter å følge rød merking. Etter ca. 1-1,5 km kommer du til et nytt kryss hvor du nå skal holde til høyre og følge blå merking. Fortsett videre og etter noen kilometer kommer du til Langvatnet hvor innsjekkingen er. Etter du har sjekket inn fortsetter du å følge blå merking. Ved neste kryss kommer du inn på siste del av pensjonistrunden (rosa løype). Her skal du ta til høyre og følge rosa merking helt tilbake til Skihytta.
Henningvola: Pensjonisten 822 besøk 3 poeng
Turen er 8 km lang og gir 3 poeng
KJørebeskrivelse: Fra Steinkjer sentrum kjører du Kongensgate sørover til rundkjøringa ved Statens Hus, ta tredje avkjøring og inn på Fv. 759 (Henningveien). Følg denne 12 km, ta av til venstre mot Henningvola følg veien opp Skihytta. Her er det bomvei som betales med bankkort kr 60,-. Kjør forbi innkjørslen til Skihytta og parker på parkeringsplassen på flata mot Henningvatnet.
Løypebeskrivelse: Her følger vi rosa løype. Pensjonisten er flat og fin for det meste og har kun noen få kuperinger. Man starter med å gå på høyre side av Henningvatnet. Etterhvert kommer man til Hollvollkrysset hvor man følger rosa løype videre. Innsjekkingspunkt er på det østligste punkt i løypa.
Henningvola: Rødløypa til rosaløypa 659 besøk 4 poeng
Turen er ca 11,3 km og gir 4 poeng.
Til skistadion: Fra Steinkjer sentrum kjører du Kongensgate sørover til rundkjøringa ved Statens Hus, ta tredje avkjøring og inn på fv. 759 (Henningveien). Følg denne 12 km, ta av til venstre mot Henningvola følg veien opp Skihytta. Her er det bomvei som betales med bankkort kr 60,-. Parker ved skihytta på Henningvola.

Løypebeskrivelse:Fra skihytta på Henningvola følger du rød merking oppover i et par kilometer til krysset i Kaffedalen. Fortsett videre til du kommer til skiltet med Ravlvola, her er innsjekkingspunktet for turen. Følg rød merking videre. Her er det noe kuppert terreng, men løypa flater ut i helt mot slutten når du kommer til krysset (Hollsæter) hvor du følger rosa løype tilbake til skihytta.
Midterfjellet: 1 km 748 besøk 1 poeng
Turen er ca. 1 km lang som rundtur og gir 1 poeng Turen passer godt for de minste.
Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer E6 nordover gjennom Eggetunellen. Fra rundkjøringa etter tunnelen kjører du 10,8 km til Følling. Ta til venstre mot Midterfjellet og kjør rett fram i 3,5 km til parkeringsplass på venstre side på Midterfjellet. P-avgift betales med vipps.
Løypebeskrivelse: Gå opp den lille kneika opp mot Skihytta før du tar på deg skiene. Når du kommer på toppen får du skihytta på din høyre side. Turen starter med å gå til venstre mot reklameskiltene som henger på gjerde langs løypa. Følg løypa bortover helt til du kommer til krysset med 1 km skiltet. Her tar du av ned til høyre. Fortsett bortover flaten og følg løypa som svinger litt til venstre. Når du kommer til noen trær som står plassert på hver side av løypa kan du ta frem mobilen og sjekke inn. Når hele runden er kjørt så følger du løypa videre og krysser over en annen løype og forsetter videre. Etter dette svinger løypa lett mot høyre og du kommer inn på løypa til 5 og 7,5 km løypa som tar deg tilbake til skihytta og der du startet. (Men hvis denne runden ikke er kjørt opp tar du bare til høyre inn på den oppkjørte løypa og følger den tilbake til skihytta). Løypa er en rundtur som er forholdsvis flat og passer utmerket til de minste barna.
Midterfjellet: Isbolboka 1299 besøk 3 poeng
Turen er ca 8 km lang tur/retur og gir 3 poeng
Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer E6 nordover gjennom Eggetunellen. Fra rundkjøringa etter tunellen kjører du 10,8 km til Følling. Ta til venstre mot Midterfjellet og kjør rett fram i 3,5 km til parkeringsplass på venstre side på Midterfjellet. P-avgift betales med vipps.
Løypebeskrivelse: Turen starter på motsatt side av veien der du parkerer. Løypa er forholdsvis flat men lett kuperte partier i første del av løypa. Ca. 1 km før du kommer frem til trimboka starter det å gå litt mer oppover før det bikker nedover igjen og flater ut mot slutten. Innsjekkingspunktet er ved Isbolboka (trimboka). Litt lite snø enda så anbefaler å bruke gammelskiene og vær litt forsiktig da det kan være kvister og steiner i løypa.
Ogndal: Norges Geografiske Midtpunkt 184 besøk 5 poeng
Turen er ca 18 km lang og gir 5 poeng.
Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer Torg kjører du sørover og tar av til venstre opp Ogndalsveien mot Ogndal. Følg Ogndalsveien (Fv. 762) i ca. 40 kilometer opp igjennom Ogndal til parkeringsplassen ved Litjfjordhalla/Krokbekken. Her er det parkeringsavgift på 60 kr som betales med mobil.
Løypebeskrivelse: Man starter med stigning den første kilometeren, og her er det scooter/skispor opp. På toppen flater det ut og det et bare å svisje innover dalen og fjellområdene. Følg sporene innover og bruk kartet. Pakk niste og ekstra klær og sjekk værmeldingen. Man går på eget ansvar. Innsjekkingspunktet er på varden på Midtpunktet.
Sve til Holden 230 besøk 4 poeng
Turen er 12 km lang om du går fra startpunkt til insjekkingspunkt og retur. Turen gir 4 poeng. Kjørebeskrivelse: Fra Steinkjer sentrum kjør E6 nordover ca 5 km til Asphaugen, så tar du til venstre og inn på Namsosvegen. Følg denne til Malm. Fra Malm sentrum følger du Landsem/FV720 ca 2,1 km nordover og oppover bakken. Ta der til venstre inn Stjernavegen, følg denne og parker på venstre side etter 1,1 km.
Løypebeskrivelse: Vi anbefaler at du starter ved parkeringsplassen på Sve da det er best parkeringsmuligheter der. Fra parkeringsplassen går det slakt oppover i ca. 3-4 km og nesten helt opp til Røssin. Løypa svinger da flatt ut mot venstre, så blir det noen bakker. Innsjekkingspunktet ligger på det høyeste punktet på turen som er ca. etter 5,9 km fra Sve. Her kan du velge å returnere tilbake til Sve eller fortsette turen videre til Holden. Videre inn til Holden er det mest nedover og flatt. Det går også an å starte fra Holden eller Hørddin, som vi sier.