Velkommen til "Til topps i Porsanger"!

"Til topps i Porsanger" ble arrangert første gang i 2004, og har siden vært arrangert årlig. Formålet er å motivere folk til å komme seg ut i naturen og i fysisk aktivitet. Samtidig er dette en god mulighet til å se nye områder av Porsanger.

Vi har valgt ut 11 turmål/topper i Porsanger. Disse er valgt ut med tanke på geografiske spredning og ulik vanskelighetsgrad. Noen topper er enkle å nå, mens andre er en større utfordring. Noe for enhver smak!

Anbefalt startpunkt er markert ute i terrenget, og det er merkede stier fra startpunktet til alle turmålene. På turmålene har vi plassert en kasse med klippetang og gjestebok. Når du kommer til en kasse kan du skrive navnet ditt i turboka og logge inn på turmålet i appen(evt klippe i klippekortet for de som ikke bruker appen).

"Til topps i Porsanger" starter 1. mai og varer til 31. oktober. Alle som har logget seg inn på en eller flere topper (evt levert inn klippekort) er med i trekning av gevinster på et arangement på Stabbursnes Naturhus i november.

Barnas "Til topps i Porsanger"

I 2010 startet vi opp med barnas egen "Til topps i Porsanger" for å motivere barn og unge til et miljøvennlig friluftsliv, og de voksne til å ta med barna ut på tur.

Barn under 12 år deltar gratis. I løpet av sesongen må barna samle 3 poeng for å få tildelt diplom og t-skjorte på årsavslutningen i november. Vi har i tillegg egne gevinster som trekkes blant barna som har deltatt, uansett poengsum.

Dersom barn skal benytte appen må de ha egen telefon og det må opprettes egen bruker pr barn. Det er også mulig å få klippekort hvor man klipper på hvert turmål. Klippekort kan fåes på Naturhuset, Intersport i Lakselv eller hos Porsanger Turmasjklubb. Klippekort må leveres innen 1.10 til Naturhuset. Voksne som ikke ønsker å benytte app kan kjøpe klippekort på samme utsalgssteder.

Turmålene som er kortest og mest barnevennlige er Hestnesfjellet, Uhca Jeahkkir, Stallučohkka, Roddenes Natursti og Stabbursnes natur- og kultursti.

God tur i vakre Porsanger!

Se oversikt over alle turmål

Del dine bilder på Instagram med #trimpoeng og #tiltoppsiporsanger

Mest aktive deltakere de siste syv dagene