Turmål

Bislingen 29 besøk 1 poeng
Dette turmålet ligger på en av de høyestliggende og mest snøsikre delene av Nordmarka og har lang skisesong, hvor løypene i 2020 varte helt til midtveis i mai måned. Turmålet ligger ved den tidligere Bislingen Fjellstue, som var ‘fjellhotell’ og kafe for skiturister bygd i 1967, på den tida hvor skiturisme ble et synlig tegn på velferdsutviklingen etter krigen. Fjellhotellet ble revet i 2020, men turmålet består og passer for både langrennsløpere og de som vil utforske Nordmarka med bredere ski. Her ligger blant annet et gammelt skitrekk som fremdeles egner seg som ski- og akebakke. Høydedraget Bislingflaka strekker seg oppunder 700 moh og kan nås fra mange steder avhenger av hvor langt du vil gå. I Skiforeningens løypenett er det kun kreftene som setter grenser på hvor langt du ønsker å gå.
Vårt utgangspunkt starter fra skiparkeringa ved Mylla Dam. Her stiger det kraftig oppover mot gamle Bislingen Fjellstue i 2,4 km. Ved den gamle fjellstua ligger innsjekkingen for denne turen og retturen kan gås samme vei, eller vestover over Bislingflaka, nordvestover mot Mylla og østover tilbake til Mylla Dam langs Åstjernsvegen.
Et alternativt utgangspunkt er fra Svartbekken skiparkering ved Harestua. Dette kan være et fint alternativ om du ønsker å benytte deg av brede ski og kombinere tråkkede skispor med den nedlagte alpinløypa på Bislingen. Her er det åpen og fint terreng som innbyr til frikjøring ved gode snøforhold.

Fra Mylla Dam:
-2,5 km
-200 høydemeter

Husk å sjekke https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/ for en tryggere skitur

God tur!
Bjørnholt 17 besøk 1 poeng
Bjørnholt ligger midt i Nordmarka ved sørenden av Bjørnsjøen,
Start fra Skar i Maridalen, Her er det servering på låven lørdag og søndag fra 11-18 hele året unntatt i november og desember. Da er er det stengt.

I denne turen har vi valgt å starte fra Skar, man kan også starte fra Hammeren for en litt kortere tur. Her er det preparerte løyper langs Nordmarksveien.

Lengde: 15.7 km
Vanskelighetsgrad: middels
Stigning: 337

Adkomst:
Med bil, parkering ved Skar i Maridalsveien

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Katnosa 11 besøk 2 poeng
Tur fra Svartbekken til Katnosa (Sandvikshytta)
Svartbekken ligger langs bilveien mellom Harestua og Mylla sag. Ta av fra riksvei 4 ved Harestua og følg skilt mot Vestbygda. Det er fire kilometer til Svartbekken. Her er det parkeringsplass som drives av skigruppa på Harestua. Parkering mot avgift (rimelig).

Svartbekken er et glimrende utgangspunkt for tidlige skiturer nordøst i Nordmarka, da det alltid er bra med snø i området her. Skiløypa følger skogsbilveien inn forbi Fjellsjøen og til Gjerdingen.
Innsjekk ved Sandvikshytta (her er det helgeservering i vinterhalvåret)
Lengde: 24 km
Høydemeter: 465 moh
Stigning: 328 m
Vanskelighetsgrad: Krevende
Start: Svartbekken innfallsport parkering
Alternative startsteder: Mylla eller Stryken (starter du fra Myllsdammen, så kan du samtidig sjekke inn i Bislingen som også er en av Ski på Topp turmålene.)

Husk å sjekke https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/ for en tryggere skitur

God tur!
Kikutstua 30 besøk 2 poeng
Kikutstua er Skiforeningens stue sentralt ved Bjørnsjøen i Nordmarka. Med beliggenhet midt i turterrenget er den et utmerket overnattingssted og rasteplass på dagsturer, enten man kommer fra nord, syd, øst eller vest, sommer som vinter

Turen starter fra parkeringen ved Sørkedalen skole, turen starter med stigning. Du skal opp lia fra Sørkedalen, oppover Heikampveien mot Råkollen. Underveis har du flere steder med fin utsikt ned i dalen.

Vel oppe, venter småkupert terreng før nedoverbakker mot Fyllingen og Kikut. Her er det mat og drikke, og varme fra peisen.

Lengde: 21 km
Høydemeter 357 moh
Stigning: 361 m
Vanskelighetsgrad: Krevende
Innsjekk: Ved stua

Husk å sjekke https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding for en tryggere skitur

God tur!
Mariholtet 90 besøk 1 poeng
Mariholtet er en serveringshytta som ligger i Østmarka rett nord for demningen i Elvåga, her er det preparerte løyper fra alle kanter.

I denne turen har vi valgt å starte fra Skullerudstua
For en kortere tur kan man ta turløypen innom Nøklevann og forbi Rustadsaga. (sjekk var og føre før du tar i bruk denne ruten over Nøklevann)
For en enda kortere tur, kan man starte fra Ellingsrudåsen.

Lengde med start og mål på Skullerudstua: 12.3 km
Vanskelighetsgrad: Lett / Middels
Innsjekk: Ved stua
Adkomst:
Med bil, start ved utfartsparkering ved Skullerudstua
T-bane til Skullerud om du ikke kjører bil

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Oppkuven 3 besøk 3 poeng
Et av de flotteste utsiktspunktene i denne delen av Marka, med et nytt utsiktstårn på toppen. Toppen ligger på 704 moh., og er således en av de høyeste toppene i Marka overhodet.
Denne turen inneholder mange høydemeter Du starter på Skansebakken og følger hovedløypa mot Løvlia via Nedre Lyse og Lysedammene i svakt stigende terreng. Etter Lysedammene begynner de bratte Gopletjernsbakkene, og du stiger nå kraftig opp til løypa møter Heggeliveien. Du følger denne et par hundre meter, men tar så nordover i Kjagdalen og er ganske snart oppe på Langtjernbrenna. Nå er du omtrent på turens høyeste punkt (ca. 600 moh.), og hvis været innbyr til det bør du unne deg en rast i dette åpne flotte terrenget.
Stigningen fortsetter mot Store Oppkuvvatnet, her er terrenget noe flatere og så kommer det ny stigning mot Oppkuven-smeddalen natureservat, etter at du har passert Såttjernet kommer den siste bratte bakken mot toppen som er på 704 moh.

Start fra Skansebakken i Sørkedalen
Vanskelighetsgrad: Krevende
Høydemeter: 704 m
Stigning: 609 m
Lengde: 22.4 km
Innsjekk: Ved Oppkuven utsiktstårn

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Rundtur i Lillomarka 98 besøk 1 poeng
Fra Ammerud til Sørskogen, via Lilloseter sportsstue og tilbake til Ammerud
Turlengde: 13 km
Stigningen: 246 m
Vanskelighetsgrad: Middels
Innsjekk: ved Lilloseter sportsstue

Dette er en flott tur i Lillomarka, med Ammerud som utgangspunkt.
Turen starter ved parkeringsplassen øverst i Lilloseterveien. Vi går først lysløypa i stigning opp til Breisjøen. Løypa videre på vestsiden av Breisjøen går gjennom småkupert terreng, før det igjen blir motbakker - gjennom Bispedalen opp til Lilloseter. Også her er det lys langs løypa.

Lilloseter er første mulighet til å skaffe seg noe å spise og drikke på turen. Ny mulighet byr seg bare et par kilometer senere - etter at vi har gått gjennom lett terreng til Sørskogen.

Vi er nå på turens nordligste punkt, og skal videre mot sør og vest. Vi følger løypa til Vennervann, og fortsetter forbi Grisputten og ned til Revlia. På denne strekningen går det jevnt og trutt nedover.

Nå skal vi østover, vi passerer Evensetermyra og kommer fram til samme kryss ved Breisjøen som vi passerte tidligere. Nå gjenstår kun bakkene ned til Ammerud.

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Rundtur i Østmarka 4 besøk 1 poeng
Dette er en flott rundtur i variert Østmarka-terreng. En del av den går på skogsbilvei, men den går også gjennom tettere skogpartier og åpne myrer. Det er to serveringssteder underveis.

Fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken går du først nordover, oppover til Torsmåsan. I neste løypekryss går du til høyre, og glir gjennom myrpartiet ved Tretjerna. Deretter går turen sørøstover mot Eriksvann, før den kommer inn på skogsbilveien til Skjelbreia. (her er det serveringsmuligheter).

Turen fortsetter først et lite stykke i den retningen du kom fra, men holder til venstre i det første løypekrysset. Derfra følger du løypa forbi Tretjernskoia og frem til løypedelet ved Franskeplassen. Her tar du til høyre.

Nå blir det mest utfor til sportsstua Sandbakken, turens andre serveringssted. Herfra er det bare noen hundre meter tilbake til parkeringsplassen, der du startet turen.

Start og mål ved Sandbakken parkering
Innsjekk: Ved Skjelbreia hytte
Lengde 11, 7 km
Stigning: 284 m
Vanskelighetsgrad: Middels

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Sinober 58 besøk 1 poeng
Turen starter fra Movatn togstasjon som er et fint startsted for turer året rundt.
Denne turen går østover, og fra Nedre Movann tar vi fatt på de første oppoverbakkene i retning Sinober.
Det er stigning stort sett hele veien, men vaflene på Sinober er verdt bryet. Etter ca halvannen kilometer fra starten kommer man forbi husmannsplassen Burås, som ligger idyllisk til med flott utsikt over nærområdene.
Den siste delen av turen tar man forbi Ormetjern og så er man plutselig på Sinober. Hytta er et sentralt turmål og brukes av mange turgåere.
Veien tilbake til Movatn går i fine og raske nedoverbakker.

Lengde: 6.9 km t/r
Vanskelighetsgrad: Lett/middels
Stigning: 217
Innsjekk: Ved stua
Ankomst: Tog til Movatn togstasjon
Skjennungstua 43 besøk 1 poeng
Turen starter først innover i lysløypa fra Frognerseteren mot Tryvannstua, fra Tryvannstua svinger du etter hvert i østlig retning og passerer Skjennungen. Etter vannet går løypa i oppoverbakke mot et kryss der du skal ta til venstre opp til Skjennungstua, her er utsikten strålende og bollene er gode.

Så kommer den nedoverbakken til Ullevålseter. (bakkene ned til Ullevålseter. De er både svingete og bratte). Ullevålseter er åpent året rundt så her er det garantert mat å få.
Nå venter siste etappe tilbake til Frognerseteren. Og det er lysløype hele veien dit.

Traseen går først i småkupert og lett terreng, før du så tar fatt på bakkene opp til Frønsvollstråkka og deretter tilbake til start på Frognerseteren.
Lengde: 12.6 km
Vanskelighetsgrad: Middels
Innsjekk: Ved stua

Adkomst:
Med bil: Parkering ved Frognersteren
T-bane: Linje 1 til Frognerseteren

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!
Ullevålseter 47 besøk 1 poeng
Ullevålseter er et knutepunkt i Nordmarka med turveier, skiløyper og stier. Lysløypene som ble anlagt på sekstitallet går både fra Sognsvann og Frognerseteren. I tillegg er det også muligheter inn fra Hammeren
Lengde: 7.8 km (med start fra Skar) (3.4 km med start fra Hammeren og 5.3 km fra Frognerseteren)
Stigning: 100 m
Vanskelighetsgrad: middels
Innsjekk: Utenfor stua

Adkomst:
Med bil: Parkering på Skar utfartsparkering
Ønsker du å starte fra Frognerseteren så kan du ta t-bane linje 1, eller parkere ved Frognerseteren hvis du kjører bil.

For en tryggere skitur, husk å sjekke føremeldingen på https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

God tur!