Turmål

"Kom i form" (Køffrunden) 100 besøk 50 poeng
Posten befinner seg 200 m fra Budorvegen, langs merket sti for "kom i form" løypene. Her er det flere merkede stier man kan velge å gå. Det er godt merket, men kan nok være vått frem til uti mai.
Velger du å starte ved gamle Køff bygget og følger merket sti for "kom i form" er ruten på ca 7 km, du sjekker vi på posten etter å ha krysset budor veien.
Turen kan finnes på ut.no og heter "Rundtur fra Brenneriroa"
Alicante - FSC Løten 13 besøk 50 poeng
Family Løten og Løten sykkel team er i Alicante, Spania på årets sykkelferie.
De ser ut til å ha funnet et sykkel eldorado. Vi ønsker de en fin tur og legger ut en post de kan sjekke inn på da de er på tur.
Birkebeineren/Dambua 1 besøk 100 poeng
Innsjekk kan gjøres via appen ved Dambua, dersom du går en turen utenom selve løpsdagen. Vi kan også gi deg poeng manuelt ved fremvisning av deltagerbevis. God og trygg tur over fjellet!
Domkirkeodden 42 besøk 50 poeng
Turmål ligger mellom domkirkeruinene og jernbanemuseet i Hamar. Turen kan du gå langs stranden eller på veien utenfor museums plassen.
En fint tips fra Lillian Gran er også å gå/jogge ut til jesnesstranden fra punket og tilbake. Dette er en fin tur på ca 7 km.
Family Sports Club Løten 1586 besøk 50 poeng
Innsjekk ved Family Sports Club. Gjøres i forbindelse med trening hos oss eller som en del av runden om Østvangskolen. 2 km runde.
Finstadrunden 261 besøk 50 poeng
Runden er på ca 4 km og går om Bergum, via ådalsbrukvegen. Fortsett over Finstadvegen. Posten finner du langs skogstien ned mot Klevfoss/ådalsbruk, ca 50 meter fra Finstadvegen.
Fortsett videre til Bergvegen og mot Løten/Bergum tilbake til utgangspunktet.
Fjellhaug runden 66 besøk 50 poeng
Runden starter ved Fjellhaug og går i oppkjørt skiløype, det er kupert terreng på ca 2 km. Passer bra for barn som har gått litt på ski før. Litt bratte bakke, som kan morsomme å leke i.
Ilsengstiene/svartelva 65 besøk 50 poeng
Posten kan sjekkes inn der Gaustadvegen krysser svartelva. Turen kan man gå som en del av "svartelvarunden" og på ut.no finner du en hel beskrivelse som vi gjengir kort her.
"Start med å gå over Horne bru til sentrumssiden og så til høyre inn Elvevegen og rett inn på trivelig sti som går i spennende løvskogsmiljø langs Svartelva og forbi den gamle danseplassen Skogstad der det også er gamle brukar. Så forlater man elva og går mot sørsiden av bebyggelsen - og på kanten av en gammel kvennveit. Mulig å gå innom Sløyfa lekeplass." Hentet fra UT.no. "Svartelvarunden"
Joker Brenneriroa 397 besøk 50 poeng
Fin tur fra sentrum og til Joker i Brenneriroa. Turen går langs gangvei og kan både gjøres til fot og med sykkel. 5 km tur- retur sentrum.
Jordbærkirka 18 besøk 50 poeng
Jønsrud runden 19 besøk 50 poeng
En grei tur på litt under 5 km ved Jønsrud. Turen går både langs veier og i skauen. Startspunktet er ved Jønsurd skole og avluttes der også. Ganske lett tereng, men med en to meter bred elv som må krysses på steiner. Veldig fin å gå om sommeren, men fungerer også om vinteren så lenge det ikke er for mye snø.
Tekst hentet fra ut.no
Klevbakken/Bergum - skogsrunde 171 besøk 50 poeng
Posten ligger langs skogstien mellom klevbakken og trosthol. Stien er merket og kan gås fra både Ådalsbruk og fra Bergum.
Går du fra Bergum følg skilting Klevfos. Går du fra Ådalsbruk/klevfos følges skilting Bergum. Blåmerket sti.
Posten er på Ådalsbruk siden og ligger i krysset der man kan ta opp til gapahuken.
Posten er foreslått av Tine Sellevold.
Lageråkvisla 7 besøk 50 poeng
Lageråkvisla innenfor Gåsbu i Hamar har både en koie (ubetjent overnattingshytte) og en serveringshytte. Serveringhytten er betjent i påsken fra 19.03-28.03 mellom kl 11-16.
Der kan man få kjøpt varmt drikke, vafler og kanelboller.
Turen går på ski fra parkeringen på Gåsbu, den er i fint, lett terreng og er på ca 3 km. Passer for alle.
Lauvåsen 6 besøk 50 poeng
Fjelltua ligger vest for Gudbrandsdalen drøyt fem mil nord for Lillehammer ved Peer Gyntvegen. Her er det meget gode turmuligheter hele året med merkete stier og løyper. Den ligger på Peer Gyntstien og Peer Gyntløypa i den sørøstlige delen av Huldreheimen.
Beksrivelse hentet fra ut.no
Mosjøkoia 67 besøk 50 poeng
Posten kan sjekkes inn ved selv koien. Utgangspunkt for tur kan være flystripen, der det går blåmerket sti inn til koia. Tur retur 6 km. På vinteren kan kan pilke på Mosjøen. Koien er åpen og det er en fin bålplass rett ved vannet.
For turforslag anbefaler vi ut.no
Mosjømarka -Tjennrunden 18 besøk 50 poeng
Flyplassenvegen nord for Grefsumkrysset, øst for Løten sentrum. Kjøre bil eller sykle til Grefsumkrysset som er der man må betale bomavgift inn i almenningens veisystem. Greit å parkere der.Turen starter der Tjennstien krysser Flyplassvegen vel 1,5 km nord for Grefsumkrysset. Stien følges østover ca. 400 m til et stidele. Her tas stien til venstre. Etter ca. 300 m passerer stien over en liten furukolle med flott utsyn over Rosettjernet. For kart gå til ut.no ( mosjømarka tjennrunden)
Beskrivelse hentet fra ut.no
Målia turisthytte 49 besøk 50 poeng
Punktet for denne posten kan du sjekke inn på samtidig som du nyter varmt drikke på Målia turisthytte. Det er flere skiløyper du kan velge som utgangspunkt for denne turen. Vi kan anbefale start fra Grua - Målia, tur retur er denne ca 10 km. Fin utforbakke hjem, som passer fint for ungene.
Post 1 - Synsåsen (midtre topp) 1 besøk 100 poeng
Tur på ca 6 km. Innskjekkingspunkt ligger på samme sted som topposten, toppturkart kan hentes på bla Family.
"Utgangspunktet for turen er vegenden på Gjetholen sæter. Følg stien som går på utsiden av sætervollen og over toppen, Gjetholen, som er Løtens høyeste punkt på 852 m.o.h. Her går en igjennom administrativt fredet skog, og kan føle den trolske stemningen bare gamle grantrær kan gi. Etter å ha passert toppen, følger stien kommunegrensa mellom Løten og Åmot et stykke, før den dreier mot vest og Snippkoia (åpen). Like etter Snippkoia følges stien til høyre (vest). Her er det skiltet Synsåsen. Fra nytt stikryss etter 600 meter følges blåmerking til skiltet stidele sydøst for midterste topp (skiltet til Brumund/Brennsætra, Målia/Gjetholen
om Ulvhaugene og Gjetholen/Snippkoia). Synsåsen består av tre topper, og turmålet er på den midterste toppen der kommunegrensa mellom Løten og Hamar går over. Det går ingen sti til toppen, men det er kort veg opp til toppen. Fra toppen er det vidstrakt utsikt. Gå tilbake i stikrysset ved Snippkoia. Derfra er det to alternative ruter tilbake til utgangspunktet. Enten samme veg tilbake over toppen eller følge stien som går rundt på vestsida av toppen. Dersom en ønsker en lengre tur, er et alternativ å gå fra toppen om Ulvhaugene på Killingkjølen og til Gjetholen." - Beskrivelse hentet fra Ut.no-
Post 10 - Byhagan (Opptur) 18 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for denne turen er parkeringsplassen på Klevfos.
Ønsker du kart for turen kan dette hentes på bla Family.
Følg gangvegen gjennom rundkjøringen og vegen veidere mot by gård. Følg skilting og blåmerkink mot "Hørsand bru". Posten henger(kan sjekkes inn på) kommunegrensa mellom Løten og Stange. På turen går du forbi gravfletet på By, som er et av de største i innlandet. Turen kan fint forlenges inn på Ilsengstiene, langs idylliske svartelva. - Hentet fra 10 topposter i Løten 2016-
Post 2 - Ulvhaugen 2 besøk 100 poeng
Tur på ca 13 km.
Adkomst fra Målia, som er et av flere mulige utgangspunkt for denne turen. er å følge Budorvegen fra Brenneriroa. Utganspunktet er serveringshytta på Målia( på baksiden av hytta) Bilvegen fra Budor går helt frem.
For videre bekrivelse anbefaler vi å hente kart " 10 topposter i Løten" eller bruke ut.no sin app. God tur.
Post 3 - Rundtur ved Mattisrud 8 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for turen er Mattisrud. Følg Budorvegen nordover fra krysset i Brenneriroa.
Rett etter bompassering ta til venstre veg merket Mattisrud.
For videre beskrivelse ta med deg "10 topposter i Løten" kart, dette kan hentes på Family, hos HHT eller Løten Kommune.
Post 4 - Topp 725 øst for Gråberget 2 besøk 100 poeng
ca 4,5 km.
Utgnagspunktet for denne turen kan være Budor, Svaenlia(Øverst i hyttefeltete), Ruskåsen/Bjørkvolla, Målia eller Bårdsetra. Vi anbafaler å hente turkart på Family over "10 topposter i Løten": Eller man kan bruke appen ut.no
Post 5 - Kirkeruinene på Rokoberget 16 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for turen er brua ved Oset(Rokosjøen camping).
Følg vegen videre oppover Rokoberget til fots. Ved første skogsbilveg til høyre går det merket sti (Rondanestien) til toppen av Rokoberget.
Flott utsikt.
Turen er merket i "10 toppturer i Løten" Den står der som 2,8 km tur/retur. Vi har fått melding om at dette er feil og turne er på ca 5 km tur/retur.
Post 6 - Finstadgardshøgda 14 besøk 50 poeng
Turen kan gås med utgangspunkt fra Arnstadkoia og er da på ca 5 km.
Derfra følges merket sti mot Veensetra og videre mot Svartskogkoia.
For fullstendig beskrivelse av turen og kart kom innom Family eller bruk "10 topposter" kartet ditt. God tur!
Post 7 - Hølmyrkoia 28 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for turen er flystripen i Mosjømarka. Følg Østvagvegen fra Løten sentrum øvstover og videre Mosjovegen inn i skogen.
Post 8 - Minnesteinen på Ekromsmyra 6 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for denne turen er Myklegardveiservice(Esso bensinstasjon). Stien følger vegne nordover fra Myklegard.
For utfyllende beskrivelse og kart ta med deg turkart over 10. topposter i Løten. Denne kan hentes på bla Family
Post 9 - Steinringen ved Ven 136 besøk 50 poeng
Utgangspunktet for turen er å parkere ved Løten Kirke. Følg skilting og merking "kirkerunden /steinringen" som er en del av de merkede stiene i Løten sentrum.
Kart over turen kan hentes på bla Family.
Påske: Budor skitrekk 60 besøk 10 poeng
Øverst i skitrekket kan du logge inn da du er på Påskeferie på fjellet.
Du får 10 poeng for hver innsjekk og kan sjekke inn hver 15 minutt.
God tur og god påske. Posten er åpen fra Palmesøndag - 2.påskedag.
Rustadrunden (Family løpet) 6 km 169 besøk 50 poeng
En del av turtilbudet ”Løtenrunden”. Gang-/sykkelveg til Bergumfeltet. Kulturlandskap forbi Hommerstad, Rustads store og Skøien. Innskjekk mellom skøyen og Storrudstad. Langs Vingerjessa nordover og inn på lysløypa. Skiltet og delvis merket. Blåmalte stolper i skogsmark og kulturlandskap.Utgangspunkt: Løtenhallen
Savalsæterhøgda 1 besøk 50 poeng
Skitur med utganspunkt fra Budor eller Savalsætra. Tur - retur er på ca 8 km og går i fine løyper. Ikke så bratt som fra Budor til Målia, så en fin starttur. Posten logges inn ved Savalsæterhøgda.
Stange - Post 3(Farmenkoia) 1 besøk 50 poeng
Posten ligger langs ilsengstienen og bøtta(innsjekking) henger ved Farmenkoia.
Starten for turen går fra Ilseng idrettspark. Gå på venstre side av fotballbana og inn i skogen på Farmenmoen. Følg så skilting til Farmenkoia.
Kart over "10 steder i Stange" kan du få på Tingberg i Løten.
Stange - Post 8 (Kongsrud) 1 besøk 50 poeng
Toppost fra "10 steder i Stange" Kartet kan hentes på bla Tingberg i Løten Kommune.
Stien er merket Storsvea - Kongsruid - Kvennstugua. Denne turen kan gås både fra Katthølet og fra Fossberget.
For mer info ta med kart, eller søk på Ut.no.
Søsverunden - Skogbygda 19 besøk 50 poeng
Runden går på grus og asfalt. Den er ca 5 km slik den er merket på kartet i appen. Her han kan sykle, gå eller jogge.
Takk til Elin og Ann Kristin for forslag.
Ullermyr/Karudhagan 271 besøk 50 poeng
Posten kan du sjekken i på ved jernbaneovergangen ifm at du går karudrunden feks. Dette er en sentrumsnær runde som er merket med blått og skilt. Er du usikker på hvor den går kan du komme innom Family å få kart over "Nærmiljøturer i Løten".
Posten er foreslått av Heidi Pedersen
Østroarunden/Dyri 224 besøk 50 poeng
Punktet for denne posten ligger mellom Rokosjøvegen og Østroavegen.
Dette er en fin runde som passer både på sykkel og til fots. Går man hele runden om østvangvegen er den på ca 9 km.
Punktet kan også sjekkes inn på dersom man går Løten runden(merket sti), å vil være fin da det tørker opp litt i skogen.
Kart og beskrivelse kan du finne i "Nærmiljøturer i Løten", denne kan du få på Family.
Takk til Hanne Pettersen som har foreslått denne posten.
Åsbygdarunden 32 besøk 50 poeng
Fin runde på 50/50 asfalt og grus.
Posten ligger ca 500 i fra låst bom og kan ikke nås med bil.
Hele runden er på ca 12 km og posten er en avstikker ved Åsvegen.
Dersom du ønsker å ta posten som en tur med barn ligger posten langs en grusvei og kan fint gås med barn. Den vil da bli 1 km fra tur/retur fra veien.
Posten er foreslått av PÅL Andre Mostu.