Turmål

Ankerhytten 140 besøk 15 poeng
Ankerhytten ble oppført i årene 1898-1901, og åpent i året 1901. Det ble døpt Fjeldly og flittig brukt i årene fremover. 20.april 1944 havnet et stort stykke av hollandske damptråleren Voorbodes anker vest for hytten, og delen ble brakt til hytten og boltet fast i fjellet som et monument, derav navnet Ankerhytten på folkemunne. I dag eies hytten av Biskopshavnspeiderne og er et flott turmål i Byfjellene.


Tekst: Byfjellene, mangold og hytteliv.
Bjørnebu 297 besøk 10 poeng
Ligger ved idylliske Revurtjern, en liten avstikker når du går fra Fløyen til Brushytten.
Breidablikk 115 besøk 20 poeng
Breidablikk, ligger på Ravnehaugen, gjellplatået ovenfor Storevannet. Bygget første gang i 1905. I perioden 1920-1926 ble den igjen oppført av gråstein fra området rundt, ble pusset og hvitkalket.

Tekst: Byfjellene, mangfold og hytteliv
Brushytten 273 besøk 10 poeng
Åpnet i 1931 og ligger i krysset ved Rundemansveien og Blåmansveien. Hytten betjenes hver søndag hele året, med untak av av fellesferien.
BT-BU 107 besøk 5 poeng
Eidsvåghytten 37 besøk 20 poeng
Hytten har vært brukt av flere idrettslag, men aller først av "Idrætsklub Bjørgvin", Bergens også første idrettslag. Den ble bygget i Hyttelien av gråstein med tykke, torvdekkete murer. Senere har den vært innom Viking, Pallas og Varegg og i 2000 tok Eidsvåg IL over, hvor en dugnadsgjeng satte i gang et omfattende rehabiliteringsarbeid. Medlemmer av idrettslaget og speiderne i Eidsvåg, bruker flittig hytten.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Fjell-hytten 140 besøk 15 poeng
Dagens Fjellhytte ble oppført i 1915 og har hatt ulike navn etter både utseende og eier. Steinhytten da den er bygget i solid gårstein og Myhrehytten etter eier Myhres Installasjon A/S. I 1981 kjøpte Arvid Sivertsen i idrettsalget Fjell-kameratene og gjennomførte et godt restaureringsarbeid, hvor mange bidro. Hytten ble overdratt til Fjell-kameratene i 1990 og i godvær byr Fjell-hytten på storslagen utsikt i flere himmelretninger. Og hvis værgudene ikke er med deg, kan du heller la deg imponere av skyene som ruller truende inn mot fjellets gråsprengte majestet.
Byfjellene . mangfold og hytteliv
foto: Knut S Andersen
Granbakketårnet 130 besøk 10 poeng
Grindarasten 283 besøk 10 poeng
Reist i 2008 av Bergen Skog - og Træplanteselskap. Ligger like ved toppen av Stolzekleiven, ved Storevannet.
Heimtun 87 besøk 10 poeng
Hytten ble bygget rundt 1916 på et lite platå like over der Starefollen renner ut ved Søndre Kamvei. Hutten ble først døpt Utsikten. I 1920 ble den kjøpt på vegne av losje Heim, en av de tre losjene innenfor IOGT i Bergen. Da ble hytten omdøpt til Heimtun. Hytten er i dag mye brukt av barn og unge.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Kronborg galleri 78 besøk 20 poeng
Galleriet Kronborg ligger 200 m sør for Rundemanen, som er en fjelltopp i Bergen. Det består av et lite, åpent rom, og er det eneste som er igjen etter en hytte ved navn Kronborg som tidligere stod på stedet. Galleri Kronborg ble opprettet i mars 2009 av Lena Langvand Samuelsen og Runa Gulliksen, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen.

(Kilde: http://galleri-kronborg.blogspot.com/)
Kronebu 276 besøk 10 poeng
Kåken 81 besøk 20 poeng
Hytten ligger idyllisk til noen hundre meter nord for Rundemannen. Først oppført av Mannskoret Freya i 1902/03 og ble Freyahytten. Under krigen ble den overtatt av okkupasjonsmkten, og trengte i ettertid en større restaurering. I dag tilhører den 4. Bergen-Sandviken speidergruppe, er omdøpt til Kåken og er et naturlig samlingspunkt for turgåere og speidere spesielt.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Nordmannshytten 106 besøk 15 poeng
Nordmannshytten, en bitteliten hytte på 15 m2, bygget i 1906. Hytten ligger på Ravnehaugen, ca 60 meter nordvest for Storediket. Malerskaret, hvor hytten ligger, er etter første eier Marius Sjursen, som var maler av yrke.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Regnhytten 361 besøk 10 poeng
Skomakerstuen 273 besøk 5 poeng
Kun ti minutters gange fra Fløyens øvre stasjon ligger idylliske Skomakerdiket. Her har Skomakerstuen åpnet – en splitter ny møteplass og varmestue på byfjellet Fløyen.
Skur 28 besøk 25 poeng
Vi har ikke funnet noe informasjon om dette skuret.
Klarer du å finne dette skuret? Da får du 25 poeng!
Tindeborg 49 besøk 15 poeng
Tindeborg ligger øst for Store Tindevannet like bak Rundemannen. Hytten ble oppført i 1908, en liten typisk familiehytte. Under krigen ble hytten mange ganger utsatt for regn av granatsplinter da allierte fly skløyt mot de tyske befestningene på Rundemannen og Blåmannen. Hytten er blitt restaurert etter det og flittig brukt av de ulike eierne.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Torodd 115 besøk 15 poeng
Torodd er en hvitmalt steinhytte, som lyser mot alle som kommer opp både fra Munkebotn, Stoltzekleiven og Skredderdalen. Hytten ble oppført på Ravnehaugen av medlemmer i sportslaget Torodd fra Skuteviken og innviet i 1909.Hytten er flittig brukt og det er foretatt en rekke idrettsøvleser i området og fjelløp fra Skuteviken til hytten.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Trollbu 266 besøk 5 poeng
Tubakuba 97 besøk 5 poeng
Tubakuba er designet og bygget av Bergen Arkitekthøyskole i 2014. Hytten er overført til Bergen kommune som et tilbud til barnefamilier som ønsker å oppleve en spektakulær overnatting med utsikt over Bergen. Tubakuba er vel kjent og ligger i skogen like ved Fløien Folkerestaurant.
Uren 53 besøk 20 poeng
Uren ble bygget av noen ungdommer i 1912, en guttehytte av gråstein hentet fra en diger steinur like ved, derfor navnet Uren. Under krigen var de ikke lov å ferdes i området, så når freden kom var hytten sterkt forfalt. Ny eier overtok, restaurerte og flittig brukt. Hytten kan du se fra stien over Kvitebjørnen.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Utstikten 209 besøk 20 poeng
Hytten ble trolig bygget i 1903, og er en av hyttene på Ravnehaugen, fjellplatået ovenfor Storevannet. Hytten ligger i et fint området med flott utsikt vestover, derfor også navnet på hytten.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv
Vestbu 232 besøk 5 poeng
Ligger ved Fløysletten.
Aasebu 275 besøk 10 poeng
Turen til Aasebu går i kupert terreng fra Fløibanens øvre stasjon, ca 1,5 km å gå. Følg hovedveien mot Brushytten og ta av til venstre der Halfdan Griegs vei starter. Hele hyttetunet stod ferdig i 1995, stedet er et populært turmål gjennom hele året, ikke minst varmestuen som er åpen. I skisesongen er Aasebu mye brukt som samlingsted for trening og konkurranser.
- Byfjellene, mangfold og hytteliv