Bli med på Beiarntrimmen 2021! Årets konkurranse er et samarbeid mellom Beiarn Kommune, Beiarn Turlag, Stormfjell IL, Beiarn Barnehage og Beiarn Barne- og Ungdomsskole. Konkurransen foregår i perioden 1. februar til 31. juli.

Vi har plukket ut 35- 40 turmål som kan gjøres på ski, truger, til fots eller på sykkel i den flotte og varierte naturen i Beiarn. 
Turmålene er valgt ut fra et ønske om å treffe flest mulig og motivere for alt fra korte nærturer til lange turer, der man kan kombinere flere poster. Konkurranseperioden favner alle årstidene, der turene også kan inkludere lekende skikjøring, fiske, plukking av bær og sopp, sanking av spiselige ville vekster, grotting og skattejakt etter flotte steder og opplevelser. Turene har forskjellig vanskelighetsgrad som gjenspeiles i turbeskrivelse, lengde/høydemeter og poenggiving. Noen er valgt fordi de er kjente og kjære turmål, andre er kanskje nye. Noen turmål kan ligge i relasjon til gamle ferdselsveier som du kan følge og minnes historie fra Beiarn.

Utover sesongen vil noen noen av de nåværende turmålene erstattes av nye. Følg med på kommunens og konkurransens hjemmeside for å holde deg oppdatert.

 

Deltakelse

Last ned appen "Trimpoeng" og gjør deg klar til å registrere dine turer. (Se bruksanvisning i fanen "hvordan bli med".) Det er ingen frist for påmelding, du kan melde deg på under hele perioden.

Du kan delta alene eller som et lag. Vi oppfordrer til å danne lag med familien, venner, kollegaer, naboer og klassekamerater. Om man deltar på et lag vil både lagets og hver enkelt deltagers individuelle poengsum vises i resultatoversikten. Du sanker poeng både til deg selv og laget både om du går på tur alene eller sammen med de andre på laget. For å opprette et lag må en person registrere laget og lagkoden som vises i appen må gis til de andre lagdeltagerne. Når de registrerer seg i appen velger de «delta på lag» og legger inn lagkoden.

 

Pris

Beiarntrimmen 2021 er gratis for alle deltakere.

 

Korona og smittevernråd

Vi ønsker å inspirere til utforsking av ditt nærområde gjennom hele året og tilrettelegge for variert fysisk aktivitet i naturen, spesielt i en tid der rammene vi har for fysisk aktivitet i hverdag og fritid har blitt så endret.

Samtidig må vi forebygge for videre spredning av korona. Dette innebærer å holde anbefalt avstand og følge rådende smittevernråd.

Hold deg oppdatert på helsemyndighetenes anbefalinger og lokale smittevernstiltak. Helsenorge: https://helsenorge.no/koronavirus/ FHI: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/ Beiarn Kommune: https://www.beiarn.kommune.no/korona-informasjon.525355.no.html 

Noen av turene er i nærheten av DNT sine hytter. Alle besøk på hyttene må bestilles på forhånd og smittevernregler overholdes. Informasjon om booking generelt og smittevern: https://www.dnt.no/hytter-covid-19/ Oversikt over hytter og informasjon om booking hos Bodø og Omegn Turistforening: https://www.bot.no/hyttene/ 

Besøk på hyttene ved nød i fjellet må rapporteres inn til BOT- kontoret på 75521413 eller post@bot.no.

Informasjon om utleie og smittevern ved besøk på Statsskog sine hytter: https://www.statskog.no/hytter-og-friluftsliv/hytter-koier-og-aremal

 

Registrering av turen

I appen finner du kart over hvor registreringspunktet for turen din er. Det er ingen fysiske merker på turmålet.

Turen registrerer du i appen. Blir du tom for strøm, eller glemte å ha med telefon kan du logge deg inn på "min side" og registrere turen i etterkant.

Selv om du befinner deg i området uten dekning kan du registrere turen din ved mobiltelefonens GPS funksjon. Topografisk kart vil da ikke vises på din telefon.

De som ikke har smarttelefon kan registrere turene sine via "min side" her på konkurransens hjemmeside.

  

Tur etter evne og sikkerhet

Inntegnet rute på kartene i appen er kun et forslag. Før du drar ut på tur til ukjent område, gjør deg kjent ved å se på kart og oppsøk informasjon.

Oppdatér deg på føre, vær- og skredvarsel på www.varsom.no Appen til varsom inneholder også bratthetskart som hjelper deg til å unngå skredfarlig terreng. Vær forberedt på værendringer, selv på kortere turer i fjellet. Ha med nødvendig utstyr. 

Planlegg og gjør veivalg ut fra ditt eget utgangspunkt og evne. Skal du på tur med flere; klargjør gruppens forutsetninger og målsetninger i forkant. 

På veg ut på tur og underveis; stemmer vurderingene dine eller er noe annerledes? Bruk kart og kompass. Vi oppfordrer alle som ferdes i vinterfjellet å oppsøke skredkunnskap og ta kurs. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is, og ta trygge valg.

Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil!

Fjellvettreglene: https://norskfriluftsliv.no/nye-fjellvettregler/ 

 

På tur

Vis hensyn til privat eiendom og andre som ferdes, ved parkering og når du er ute på tur.

Unngå ferdsel over dyrket mark.

Til fots eller med truger er det fint om du tar hensyn til oppkjørte skispor.

Ta vare på naturen og praktiser sporløs ferdsel: https://norskfriluftsliv.no/hva-er-sporlos-ferdsel/

 

Premiering

Vi trekker fine premier til tilfeldige deltagere i ulike aldersgrupper. Her er kravet at de har minst 50 poeng.

Nytt i år er at vi trekker premierer blant lag som samler minst 200 poeng. Og ekstra premie til laget med mest poeng!

 

 

Se oversikt over alle turmål

Mest aktive deltakere de siste syv dagene