Bli med Beiarn Kommune og Beiarn Turlag på spennende turer gjennom Beiarntrimmen 2020 i perioden 3. april til 11. oktober 2020!

Vi har plukket ut 35 turmål som kan gjøres på ski, truger, til fots eller på sykkel i den flotte og varierte naturen i Beiarn. 
Turmålene er valgt ut fra et ønske om å treffe flest mulig og motivere for alt fra korte nærturer til lange turer, der man kan kombinere flere poster. Konkurranseperioden favner alle årstidene, der turene også kan inkludere lekende skikjøring, fiske, plukking av bær og sopp, sanking av spiselige ville vekster, grotting og skattejakt etter flotte steder og opplevelser. Turene har forskjellig vanskelighetsgrad som gjenspeiles i turbeskrivelse, lengde/høydemeter og poenggiving. Noen er valgt fordi de er kjente og kjære turmål, andre er kanskje nye. Noen turmål kan ligge i relasjon til gamle ferdselsveier som du kan følge og minnes historie fra Beiarn. 

Last ned appen "Trimpoeng" og gjør deg klar til å registrere dine turer. (Se bruksanvisning i fanen "hvordan bli med".)

 

Korona og smittevernråd

Vi ønsker å inspirere til utforsking av ditt nærområde gjennom hele året og tilrettelegge for variert fysisk aktivitet i naturen, spesielt i en tid der rammene vi har for fysisk aktivitet i hverdag og fritid har blitt så endret.

Samtidig må vi forebygge for videre spredning av korona. Dette innebærer å holde anbefalt avstand og følge smittevernråd. Hold deg oppdatert på FHIs anbefalinger: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/ og https://helsenorge.no/koronavirus/

Noen av turene er i nærheten av DNT sine hytter. De har gradvis åpnet flere av hyttene, men alle besøk må bestilles på forhånd og smittevernregler overholdes. Oversikt over åpnede hytter og informasjon om booking: https://www.bot.no/pnede-hytter/

Øvrige hytter er foreløpig kun til bruk ved nød, og besøk må rapporteres inn til BOT- kontoret på 75521413 eller post@bot.no.

DNT sine smittevernregler: https://www.dnt.no/hytter-covid-19/

Statskog åpnet sine hytter igjen fra 1.juni. Mer informasjon om utleie og smittevern på https://www.statskog.no/hytter-og-friluftsliv/hytter-koier-og-aremal

 

Registrering av turen

I appen finner du kart over hvor registreringspunktet for turen din er. Det er ingen fysiske merker på turmålet.

Turen registrerer du i appen. Blir du tom for strøm, eller glemte å ha med telefon kan du logge deg inn på "min side" og registrere turen i etterkant.

Selv om du befinner deg i området uten dekning kan du registrere turen din ved mobiltelefonens GPS funksjon. Topografisk kart vil da ikke vises på din telefon.

 

Pris

Beiarntrimmen vår 2020 er gratis for alle deltakere.

 

Tur etter evne og sikkerhet

Inntegnet rute på kartene i appen er kun et forslag. Før du drar ut på tur til ukjent område, gjør deg kjent ved å se på kart og oppsøk informasjon. Oppdatér deg på føre, vær- og skredvarsel. Planlegg og gjør veivalg ut fra ditt eget utgangspunkt og evne. Skal du på tur med flere; klargjør gruppens forutsetninger og målsetninger i forkant. Vær forberedt på værendringer, selv på kortere turer i fjellet. Ha med nødvendig utstyr. 

På veg ut på tur og underveis; stemmer vurderingene dine eller er noe annerledes? Bruk kart og kompass. Vi oppfordrer alle som ferdes i vinterfjellet å oppsøke skredkunnskap. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is, og ta trygge veivalg. 

Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil!

Fjellvettreglene: https://norskfriluftsliv.no/nye-fjellvettregler/ 

Skredvarsel: www.varsom.no

 

Deltakelse
Du kan delta alene eller på lag med bedriften, vennegjengen eller familien. Ved påmelding får du opp valg av bedrift/lag.

 

Premiering
Alle som har samlet over 15 poeng i perioden 3. april til 11. oktober er med i trekningen av flotte premier.

 

På tur
Vis hensyn til privat eiendom og andre som ferdes, ved parkering og når du er ute på tur. Unngå ferdsel over dyrket mark. Til fots eller med truger er det fint om du tar hensyn til oppkjørte skispor. Ta vare på naturen og praktiser sporløs ferdsel: https://norskfriluftsliv.no/hva-er-sporlos-ferdsel/

Se oversikt over alle turmål

Del dine bilder på Instagram med #trimpoeng og #beiarntrimmen2020

Mest aktive deltakere de siste syv dagene