Turmål

Elvestien 2675 besøk 2 poeng
Startpunkt: Lauvhallen 10 moh
Lengde: 1,8 km en vei
Moh: 10
Estimert tid: 40-60 min t/r

Beskrivelse:
Start ved Lauvhallen og gå ned til elva bak rødskolen. Gå over hengebrua og ta til høyre og følg stien til Berghølla. Første delen er asfaltert. Når asfalten slutter, ta til venstre opp bakken og følg skogsveien langs elva. Følg høyspenten siste meterne (fra der den kommer over elva) fram til målet. Sykkel og familievennlig tur

Adkomst:
Ta av RV84 ved bensinstasjonen på Tennevoll og følg FV141 til du kommer til Lauvhallen.
Flyvraket 428 besøk 12 poeng
Startpunkt: Skavmodalen, 86 moh
Lengde: 8 km en vei
Moh: 450
Estimert tid: 4-5 timer t/r

Beskrivelse:
Følg skogsveien/lysløypa de første kilometerene. Etter ca 1,5 km deler veien seg, her følger du veien til venstre opp de bratte Rødbergan. På toppen er det en trimkasse på Fjordbotneidet. Herfra er det slett og du følger merket løype til flyvraket.
Vær obs på at det er mye myr siste halvdel av turen.

Adkomst:
Ta av RV84 ved Bensinstasjon på Tennevoll og følg FV141 gjennom Tennevoll i ca 1,5 km mot Lotternes. Ta av FV141 ved krysset til Skamodal/Snevebakken boligfelt. Parkeringsmulighet ved infotavla/starten av skogsveien. Samme start som lysløypa går fra.
Flåget 734 besøk 2 poeng
Startpunkt: Flågvatnet, 225 moh
Lengde: 1,3 km en vei
Estimert tid: 40-60 min t/r
Moh: 180

Beskrivelse:
Følg skogsvei mot Skredberget til rød hytte og fortsett på merka sti til utsiktspunkt. Trimkassa ved enden av stien er festa til ei gran.
Sykkel og familievennlig tur i tørt terreng.

Adkomst:
Kjør fylkesvei 851 fra Sjøvegan mot Setermoen. Ta av mot Haugli og kjør til Flågetkrysset. Ta til høyre og fortsett ca 800 m og parker bilen på avkjøring venstre side der det er skiltet til Skredberget. Ikke parker på de plassene som er merket privat parkering. Hvis det er fullt på parkeringen ved startpunktet er det flere plasser langs veien 100-200 meter tilbake mot Flågetkrysset.
Gammen 1541 besøk 5 poeng
Startpunkt: Spansdalen, 42 moh
Lengde: 1,1 km en vei
Moh: 369
Estimert tid: 1-2 timer t/r

Beskrivelse:
Turen starter ved skiltet hvor det står "Várre Goathe", (Fjellgammen) "Åsejavre" (Åsevatnet) og "Jehtanas" (Trosen). Husk og lukk porten etter deg! Turen starter bratt oppover, mye stein og endel løs jordmasse.
Turmålet ligger på en flate med flott utsikt mot Spanstind.

Adkomst:
Kjør til Spansdalen. Start er ved Spansdalsveien nr 369. Parkering er ved elva, 100m lenger mot Fossbakken
Gressdalsvatnet 194 besøk 10 poeng
NB, dårlig dekning ved postkassen. Gå 100m nærmere vannet.

Startpunkt: Lapphaugvatnet, 342 moh
Lengde: 8 km en vei
Moh: 400
Estimert tid: 3-5 timer t/r

Beskrivelse:
Ruta går stort sett gjennom et flatt og tørt terreng, men en del våte myrer må passeres. Lotskardelva kan under stor vannføring være vanskelig å vade. Lette gummistøvler anbefales som fottøy på denne turen.
Turbokkassen med merketang er satt opp på en stolpe ca 200 m nord for vatnet. Ruta er meget fin å gå på vinterføre.

Adkomst:
Ta av E6 like ved den store p-plassen ved Lapphaugvatnet (ca 50 meter sør for p-plassen). Om sommeren kan man kjøre ca 100 m etter Skogsveien inn til Stormyra og parkere like i nærheten av infotavla. Om vinteren må man parkere på den store p-plassen ved E6.

Variasjon: På sommeren kan det være bedre å gå fra Vassdalen. 11 km langt, men mye mindre myr å krysse
Henrikkafossen 425 besøk 5 poeng
IKKE parker på plenen bak garasjen til det røde huset.
Dette gjelder om du starter turen fra Holmen.

Startpunkt: Mobrua, 42 moh
Lengde: 4,5 km en vei
Moh: 590
Estimert tid: 3-4 timer t/r

Beskrivelse:
Ruta starter like over Mobrua på veien til Moen. Første del av turen følger skogsvei før den går over på merket sti opp mot Dalebotn og opp til Henrikkafossen. Dette er samme vei som til Holmenhuken.

Det er som sagt mulig å starte fra Holmen (Holmeveien 150). Det er bare 2.3 km opp da, men mye brattere opp til Holmenhuken.

Variasjon: Kan også kombineres med tur til Spanstind Vest.

Adkomst:
Ta av fra FV141 på Tennevoll og kjør opp mot Moen langs en kommunal veg. Startpunktet er like forbi Mobrua. Det er 3-4 parkeringsplasser.
Holmenhuken 1704 besøk 5 poeng
IKKE parker på plenen bak garasjen til det røde huset.
Dette gjelder om du starter turen fra Holmen.

Startpunkt: Mobrua, 42 moh
Lengde: 3,2 km en vei
Estimert tidsbruk: 1-2 timer t/r
Moh: 272

Beskrivelse:
Ruta starter like over Mobrua på veien til Moen. Første del av turen følger skogsvei før den går over på merket sti opp mot Dalebotn.
Dette er samme vei som til Henrikkafossen.

Det er som sagt mulig å starte fra Holmen, (Holmeveien 150). Det er bare 1 km opp da, men mye brattere.

Adkomst:
Ta av fra FV141 på Tennevoll og kjør opp mot Moen langs en kommunal veg. Startpunktet er like forbi Mobrua. Det er 3-4 parkeringsplasser.

Variasjon: Kan også kombineres med tur til Henrikkafossen og Spanstind Vest.
Humpen 292 besøk 5 poeng
Startsted: Baklia, 200 moh
Lengde: 3 km en vei.
Moh: 510
Estimert tidsbruk: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Fra scootergarasjene i Baklia følger man traktorvei som går mot Froskevatnet. Etter ca 900 meter deler veien seg, hold til høyre, gå over en bekk som ligger i rør og opp en bratt bakke. Etter ca 1,9 km fra start ser man ei hytte. Ta til høyre ca 100 meter før du kommer til hytta og følg merkingen oppover fjellsiden mot vest. Det er merket med rødmalte trepinner som er satt ned i bakken frem til turmålet. Fra du tar av traktorveien er det ca 1,1 km til Humpen.

Adkomst:
Kjør Fv 84 mellom Sjøvegan og Lavangen og ta av mot Baklia. Etter nesten 2,5 km kjører du over ei bru og du finner parkeringsplassen første avkjøring til venstre etter brua. Parker ved scootergarasjene. Løypa starter på østsiden av scootergarasjene.
Hånken 1532 besøk 5 poeng
OBS:
Denne turen stenger på kvelden 24.sept grunnet elgjakt.
Blir ikke åpnet igjen denne sesongen.

Startpunkt: Tverseth, 107 moh
Lengde: 2 km en vei
Moh: 380
Estimert tidsbruk: 1-1.5 timer t/r

Beskrivelse:
Turen følger samme vei som turen til Uvttag. Turen går etter traktorvei, delvis bratt. Følg skilting mot Masterbakkvatnet. Etter 1,5 km kommer du til Gapet, et fint utsiktspunkt med en hvilebenk. Fra Gapet er det ca 500 meter til Hånken.

Adkomst:
Kjør 12 km etter Fv 851 fra Sjøvegan mot Setermoen, eller 7 km Brandvollkrysset mot Sjøvegan, og ta av til Tverseth. Kjør hele veien opp, ta av til høyre og parker på parkeringplass merket Masterbakkvatnet. Ikke parker på gårdsplassen.
Krigsminne Kolbanskardet 784 besøk 2 poeng
Startpunkt: Fossbakken, 200 moh
Lengde: 2 km en vei
Moh: 340
Estimert tidsbruk: 1-1,5 timer t/r

Beskrivelse:
Følg merket krigsminneløype. På turen passerer du flere kulturhistoriske steder som det er satt opp info skilt. Postkassen henger på ei stor bjørk på en høyde/kolle

Adkomst:
Kjør til Fossbakken og ta av mot Setermoen. Følg E6 ca 500 m, parker på venstre side av veien der gangfeltet slutter. Løypa følger tett på E6 de første par hundre meterene.
Det er også mulig å gå løypa den andre veien. Parkering da er på venstre side rett før kommunegrensa til Bardu. Turen er familievennlig
Lille Høgkollen 156 besøk 8 poeng
Startpunkt: Løksebotn, 50 moh
Lengde: 2,3 km en vei
Moh: 555
Estimert tidsbruk: 3-4 timer t/r

Beskrivelse:
Følg vei mot hoppbakken hvor du går opp trappa til toppen. Følg godt rødmerket sti opp mot fjellet. Vekslende vegetasjon med litt våtområder. Moderat til krevende tur. Panoramautsikt på toppen.

Adkomst:
Kjør fv 84 fra Sjøvegan mot Dyrøy. Ta av fylkesvei 84 mot Andørja og kjør mot Løksebotn. Etter ca. 400 meter sving til høyre og følg kjørbar skogsvei 500 meter. På venstre side av veien finner du en liten parkeringsplass ved hoppbakken.
Litje Vakkermofjellet 116 besøk 12 poeng
Startsted: Bekkebotn, 135 moh.
Lengde: 5 km en vei.
Moh: 752
Estimert tidsbruk: 3-4 timer t/r

Beskrivelse:
Fra snuplassen i Bekkebotn følger du vei oppover forbi noen blå hus og en oransje hytte. Gå gjennom porten og følg skogsveien videre. Etter 1,6 km kommer du til et veikryss. Her skal du ta til venstre og gå ned en bakke. Vær oppmerksom i dette krysset, det er også merket med rødt opp til høyre her. Rett etter krysset får du en hytte på høyre side og du følger skogsveien videre. Ca. 800 meter etter krysset tar løypa av til høyre fra skogsveien og følger sti opp gjennom skogen. Det er merket med to rødmalte trepinner i grøfta på høyre side av veien der du skal ta av. Følg merket sti videre oppover skogen. Når du kommer over skogbandet er løypa merket med trepinner og på steiner i terrenget fram til turmålet på toppen av Litje Vakkermofjellet.

Alternativ trase:
Følg samme vei som over de første 1,6 km. I krysset her tar du til høyre og følger skogsveien til over skogbandet til det begynner å flate ut mot Steinvatnet. Da har du Store Vakkermofjellet til venstre for deg og du går mot det høyeste punktet, 602 moh. Herfra sikter du deg inn på ryggen sørøst for toppen av Litje Vakkermofjellet og følger denne ryggen til topps. Vær oppmerksom på snøskavelen som er øst for toppen. Denne traseen er kun merket til du kommer til skogbandet, og er ikke GPS-tracket. Distansen er ca 6,2 km.

Adkomst:
Følg Fv 84 fra Sjøvegan mot Dyrøy. Etter ca 2 km tar du av mot Haugli og følger Fv 7814 fra Skårvika og til innerst i Bekkebotn. Parkering er mulig utenfor veien ved snuplassen innerst. Pass på så du ikke står i veien for biler som skal snu her.
Løksetinden 56 besøk 20 poeng
Startpunkt: Løksa, 60 moh
Lengde: 5,6 km en vei
Moh: 1237
Estimert tidsbruk: 6-8 timer t/r

Stien starter ved høyeste punkt på riksveien ved Løksa. Følg merket sti opp lia og mot Trollan. Kryss elva og gå opp på venstre siden av stupene fra berget under tinden. Når du er oppe under tinden, følg bruna/hylla under tinden mot høyre. Følg isbreen og drei tilbake mot tinden når du er kommet opp på ryggen. Krevende tur som kun anbefales som sommertur.

Adkomst: Kjør Fv 84 fra Sjøvegan mot Dyrøy. Ta av mot Andørja (fv 848) i Løksebotn og kjør utover mot Mjøssundet. Rett etter du har passert avkjøring til Løksa ligger startpunktet på toppen av bakken. Parkering på vestre side av veien.
Nabotur - Dyrøygommen 53 besøk 8 poeng
Startpunkt: Vinjeveien, Dyrøy. 120 moh
Lengde: 2,7 km en vei
Moh: 490
Estimert tid: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Følg skogsvei fra start. Vær obs på at etter 5-600m deler stien seg og du skal legge deg til høyre. Ikke stien til Mikkelbostadvannet.
Deretter følger du delvis merket sti til toppen. Variert terreng, kan være glatt dersom det er vått. På toppen er det kjempefin utsikt, blant annet til Vindhammaren, Andørja, Grytøya og mot Senja. Kassen står ved varden.

Adkomst:
Fra Brøstadbotn kjører du over til Dyrøya.
Kjør Dyrøyveien sørover, når du kommer til avkjøringa til Dyrøyhamn tar du rett frem. Ikke lenge etter kommer du til et nytt kryss hvor du tar til høyre oppover Vinjeveien mot Vinje og Berg.
Etter 1.6 km kommer du til parkering ved start på skogsvei.
Nabotur - Femvatnan 42 besøk 8 poeng
Startpunkt: Finnfjellet, Dyrøy. 226 moh
Lengde: 3,4 km en vei
Moh: 604
Estimert tid: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Fra parkeringa går du rett til høyre, på nedsiden av to røde bygninger. (Hvis du velger å gå rett opp på høyre side av fjøsen merket Finnefjell Huskyfarm er det stor fare for at du får et huskykor i stereo, altså hundegårder på begge side av veien). Etter ca 300 m kommer du til en port. Gå gjennom denne og følg de blå merkene gjennom en nydelig bjørkeskog til du kommer over skoggrensa. Når du kommer over skoggrensa er du ca. ved Hompan, og her er det fint med en kafferast før du begynner på siste stigning. Det er ikke merket de siste 800 meterne, men det er bare å følge stien når merkingen opphører. Ca 400 meter før turmålet ser man postkassen mot horisonten. Postkassen står like før du kommer til Femvatnan, på ca. 600 meters høyde. Fra Femvatnan kan du gå videre til flere andre vakre turmål, som feks Børingen.

Adkomst:
Kjør mot Brøstadbotn. Da du passerer Elvevollkrysset har du en snau km igjen før du tar av til høyre opp mot Finnefjellet. Kjør 2 km helt til veiens ende og parker ved angitt parkering på høyre side.
Nabotur - Hjerttinden 15 besøk 20 poeng
Startpunkt: Rabbåsdalen, Sørreisa. 181 moh
Lengde: 8,9 km en vei
Moh: 1381
Estimert tid: 6-8 timer t/r

Beskrivelse:
Fra parkeringen følger man skogsveien videre innover. Etter ca 500 m passerer man noen hvite konteinere og etter 1 km er det skiltet til Hjerttinden. Følg skogsvei og senere sti oppover lia. Etter 3,5 km er du kommet godt over skoggrensa og et nytt skilt til Hjerttinden. Fortsett videre på stien i slak og lettgått stigning. Det er merket på steiner og varder. Fra 5 km til 6,2 km er det litt kupert og du må gå ned ca. 50 høydemeter før du begynner på den siste stigningen mot toppen. De siste 2,7 km er ganske bratt, du skal opp 650 høydemeter før du når toppen. Det anbefales å holde seg på stien (vestsiden av eggen) de siste 500 meterne. På østsiden er det en snøskavl som ikke nødvendigvis er helt trygg.

De første snaut 6,2 km har en stigning på 10% i snitt. De siste 2,7 km har en stigning på 25%
På toppen ser man fjell på Senja, Andørja og store deler av Indre Troms. Det er gjestebok noen meter under toppen.
Fjellet er Salangen og Sørreisa sitt høyeste fjell. Ligger på grensen mot Bardu.

Adkomst:
Fra Sørreisa sentrum følger du Fv86 mot Bardufoss ca. 8 km. Ta av til høyre i kryss merket Rabbåsen. Følg Rabbåsveien 3,3 km og parker på en lomme på høyre side av veien, rett før skiltet merket Matfjellet/Nygård/ Matvatnet/ Gumpedalen.
Nabotur - Nordkollen 38 besøk 8 poeng
Startpunkt: Fornes, Ibestad. 16 moh
Lengde: 2,6 km en vei
Moh: 411
Estimert tid: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Fra parkeringa går du først litt til høyre over ei bru og så oppover. Passerer en bom og en stor snuplass. Videre så går veien i seks hårnålssvinger oppover. Man passerer Dalen og Forsalia. Etterhvert kommer man til en benk, her er det flott utsikt. På andre siden av fjorden ser man blant annet Høgfjellet og Reitetindan.
Fra benken går man nå rett opp lia etter en svak sti. Det er lite merker, men noe rødt kan man se. Bakken er litt ulendt og våt men man er oppe på 10 min.
Toppen av bakken er i et lite skar, en anelse til venstre sett fra benken.
På toppen av bakken står en trimkasse. Herfra ser man også bakover på Kransevatnet, eller Fornesvatnet som lokalbefolkning kaller det.

Heretter går stien 90 grader til høyre. Man får en slak og fin sti bort til man kommer til Nordkollen.
Herfra ser man både Kråkrøtinden, Langlitinden og Årbostadtinden.

Fra Nordkollen er det mulig å gå over hele øya til Årbostad eller Vasskardet. Da passerer du flere vann, som Jensevatnet og Isvatnet. Bare å følg den røde stiplete streken på kartet.

Adkomst:
Fra Mjøsundbrua er det 3 km å kjøre til Fornes. Ta så av til høyre ved første mulighet. Fin parkering rett i nærheten av husene du ser oppe i bakken.
Nabotur - Sjupynten 130 besøk 8 poeng
OBS:
Denne turen stenger på kvelden 24.sept grunnet elgjakt.
Blir ikke åpnet igjen denne sesongen.

Startpunkt: Setermoen, Bardu. 134 moh
Lengde: 4,2 km en vei
Moh: 435
Estimert tid: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Fra parkeringsplassen ved skistadion følger man veien forbi tidtakerbua og følger sti videre bortover myra. Her kan det være litt vått. Etter ca 300 m svinger man til venstre og følger lysløypa parallelt med høyspentlinja. Etter ca 1,2 km svinger man til høyre og følger skilting til Sjupynten. Følg grønne turskilt og rødmerking langs tydelig sti. Det er kloppet på de fleste våte partiene, så det går bra med joggesko om man går forsiktig der det er vått. Stien til topps går i lett stigning, med en bratt bakke på ca 2-300 meter etter ca 2,7 km. Fra Sjupynten er det flott turterreng videre innover Leirvassfjellet.

Adkomst:
Kjør ca 1,5 km nordover fra Setermoen sentrum. Ta av til venstre fra E6 og følg skilting til skistadion. Ved parkeringen finnes en stor informasjonstavle med kart og informasjon over turmålet. Det er også mulig å starte fra øverst i Kirkemofeltet, og gå stikkvei rett inn i lysløypa.
Nabotur - Skiftegammen 28 besøk 2 poeng
Startpunkt: Skifte, Gratangen. 80 moh
Lengde: 750 meter en vei
Moh: 170
Estimert tid: 20-30 min t/r

Beskrivelse:
Følg sti på oppsiden av hovedvei opp mot gammen. Stien er godt merka og går i myrlendt og småkupert terreng. I gruva uttafor gammen kan man koke kaffe og grille. Nyt den flotte utsikten ut over fjorden mot Foldvik og Tjuvskjæret.
Det er også mulig å gå fra Årstein både via Kåta på Storhågen og langs Oldernes, da blir det en nokså lengre tur.

"Johan Fredrik Mikkelsen var en av 150 barn som ble sendt fra Tornedalen på begynnelsen av 1800-tallet i håp om å finne et bedre liv og unngå sultedøden."
Rundt 1857 bygde han en gamme på Indre Skifte, der han flyttet inn med kona Berit Maria.
I nyere tid har gammen blitt et kulturminne, og et populært friluftsområde for turgåere."

Adkomst:
Fra Årstein i Gratangen kjører du 5 km videre ut fjorden til du kommer til Nordsieveien 511 på Skifte. Parkering på nedsiden av veien på en stor snuplass.
Nabotur - Snolkehytta 144 besøk 5 poeng
Startpunkt: Kvernmoveien, Gratangen. 200 moh
Lengde: 2,8 km en vei
Moh: 502
Estimert tid: 1.5-2 timer t/r

Beskrivelse:
Ny og tydelig merket sti følges fra Kvernmoveien og nordover. Obs, veldig vått første km. Etter en stund kommer man inn på den gamle stien til Snolke som går fra Fjellhøgda. Følg sti videre oppover mot fjellknausen, du kan se den nye Snolkehytta hele veien.
Ved Snolkehytta, som er en dagsturhytte, kan man nyte utsikten både innen- og utendørs. OBS! Husk å låse etter deg.

Når du først er i Gratangen er det fint å kombinere med turen til Skiftegammen.

Adkomst:
Kjør E6 mot Gratangen. Ta krysset til venstre inn mot Kvernmo, etter 400 meter får du en parkeringsplass på venstre side. Herfra er det merket sti.
Du kan også starte fra E6 ovenfor turiststasjonen, eller fra Holtås.
Nabotur - Steinora 35 besøk 5 poeng
NB, ingen dekning ved turmål! Les turbeskrivelsen før du starter.

Startpunkt: Gumpedalen, Sørreisa. 196 moh
Lengde: 3.7 km en vei
Moh: 273
Estimert tid: 2-4 timer t/r

Beskrivelse:
Dette er Nord-Europas største steinur!
Følg traktorveien innover. Etter 2 km kommer du til Arnebu, en rasteplass med benker og bålplass. Rett etter Arnebu går man over på sti. Følg stien videre innover mot ura. Stien er fint opparbeidet, men det er en del våte partier. Husk gode sko.
Rett før ura møter man på elva Skuoddojohka og det er bare å dra frem koppen fra sekken og smake på det klare, iskalde vannet. Det er også benker og flere naturlige sitteplasser hvor man kan nye nista og en deilig kopp kaffe.

Etter 3,3 km passerer man hytta Bamsebo, og etter denne er det bare 400 meter før ura starter. Innsjekkingspunktet er satt der ura starter, 3,7 km fra start. Det er dårlig/ ingen mobildekning på innsjekkingspunktet, men innsjekk skal fungere så lenge man har GPS-posisjonering påskrudd på telefonen. Innsjekk blir lagret på telefonen og blir registrert neste gang du er koblet til internett.
Turen går i lett terreng og har en jevn stigning mot slutten. Men er aldri bratt.
Vi anbefaler å gå innover ura for å oppleve den. Når du ser de to tauene over elva følger du disse mot høyre. Følg stien langs elva i 5-6 min.
Så går stien 90 grader mot venstre og du vil se en postkasse. Fine muligheter for bål.

Sagnet sier at det er gravd ned en kobberkjele med mynter i ura.

Adkomst:
Følg Fv84 fra Elvevollskrysset mot Skøelv. Når du har passert Skøvatnet tar du andre avkjøring til høyret i krysset merket Nygård. Følg veien inn Gumpedalen i 4 km til Nygård hvor det er stor parkering ved veis ende.
Nabotur - Storala 18 besøk 20 poeng
OBS:
Denne turen stenger på kvelden 24.sept grunnet elgjakt.
Blir ikke åpnet igjen denne sesongen.

Startpunkt: Setermoen, Bardu. 117 moh
Lengde: 6,3 km en vei
Moh: 1237
Estimert tid: 5-7 timer t/r

Beskrivelse:
Turstien til Storala starter fra Bruhaugen og deler utgangspunkt med turstiene til Brudesløret og Orta. Følg tydelige grønne turskilt i kryss og rødmerking langs stien for øvrig. Først går turen langs en godt opparbeidet traktorvei, før den går over i tydelig sto oppover skogen. Over skoggrensa skiller stiene til Orta og Storala lag. Stien til Storala tar mot høyre i krysset.

Når stien blir brattere går du inn i stedvis grovt fjellterreng. Etter hver følger man en rygg ganske rett mot øst, helt til toppen. Hold hele tiden trygg avstand til stupene mot nord.

Fra toppen skuer man på gode dager utover nesten hele Troms, og rundt deg kryr det av tusenmetringer. På toppen finnes rester av en ringmur som offiser Ole Reistad bygde tidlig på 1950-tallet, men som aldri ble sluttført.

Adkomst:
Kjør E6 4 km nordover fra Setermoen sentrum og ta av til venstre mot Bruhaugen. Kjør til veienden og parker på parkeringsplass ved Bruhaugen. Turstiene til Storala, Orta og Brudesløret starter ved bom 50 m innenfor parkeringsplassen.
Nabotur - Årbostadtinden 25 besøk 20 poeng
Startpunkt: Årbostad, Ibestad. 20 moh
Lengde: 4.3 km en vei
Moh: 1179
Estimert tidsbruk: 4-6 timer t/r

Beskrivelse:
Turen opp starter først etter skogsvei videre etter en godt merket sti til hytta på bandet. Nå er du ca halvveis.
Fortsett videre etter sporadiske varder mot sørvest ryggen og følg denne opp til den forholdsvise flate toppen.
Herfra kan du se du Mjøsundbrua, Vindhammaren og mye mere.
Returen kan tas samme vei eller en kan velge en bratt retur ned ved snørenna.

Adkomst:
Fra Mjøsundbrua kjører du Fv 848 rundt hele Andørja. Etter 45 km kommer du til startpunktet. Noen få parkeringsplasser på nedsiden av veien. Dette ligger ca 1 km før veis ende, rett før en gammel skole på øversiden av veien
Orrefjellet 1061 besøk 8 poeng
Startpunkt: Bygdetunet i Øvre Salangen, 74 moh
Lengde: 3,4 km en vei
Moh: 507
Estimert tidsbruk: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Gå gjennom utmarksporten og følg skogsbilvei i en stor bue mot høyre, 450 m. Ta av til venstre på traktorvei og følg denne oppover. Du passerer Øvste Gravenveien med bålplass og fin utsikt. Vær oppmerksom på at den merka løypa tar av skogsveien og går til høyre etter 1,1 km. Du går etterhvert over Lyarhaugen, her er det et steingjerde på høyre side. Ytterbekkvatnet ses etter hvert ned til venstre, her kommer også en annen traktorvei inn fra venstre. Når veien slutter går du over en liten bekk og følger sti opp lia. Der stien deler seg tar du til høyre og over en liten bekk. Herfra går du mot høyeste punkt (mot øst). Boka ligger i varden. Varden er ustabil, obs løs stein.
Trasèen er enkelte steder forholdsvis bratt, men mulig å sykle opp til foten av lia der traktorveien slutter.

Adkomst:
Fra Sjøvegan kjører dere Fv 851 mot Setermoen. Ta av mot Prestbakken ved Elim-krysset og kjør til du ser det er skiltet Bygdetunet. Kjør opp grusveien og parker ved Bygdetunet.
Påskehågen 1309 besøk 5 poeng
Startpunkt: Skavmodalen, 86 moh
Lengde: 3,2 km
Moh: 265
Estimert tidsbruk: 1.5-2 timer t/r

Beskrivelse:
I begynnelsen går man forbi tidtakerbua og følger lysløypa rett frem i 700 meter. Ved Moldforva tar man til høyre og følger lysløypa i en stor høyresving oppover. Ikke lenge etter tar man til venstre der det er skiltet Reingjerdan. Stien går gjennom skogen et par min før man kommer inn på den vanlig stien og følger denne oppover i en 15-20 min til man nærmer seg toppen. I den siste bakken i skogen legger man seg nå litt mere til venstre. Dette for å komme inn på de nye kloppene som er lagt over myra.

Adkomst:
Kjør fra Tennevoll sentrum og 900 m mot Lotternes. Ta av FV141 ved krysset til Skamodal/Sneverbakken boligfelt. Parkeringsmulighet ved infotavla/starten av skogsveien. Samme start som lysløypa
Reitetindan 56 besøk 20 poeng
Startpunkt: Håkavika, 10 moh
Lengde: 6,8 km
Moh: 1065
Estimert tidsbruk: 6-8 timer t/r

Beskrivelse:
Den første delen av ruta går etter skogsvei. Videre en god sti til over skogsgrensa. Her tar en av noe til høyre for ruta som går opp til Høgfjellet. Ca 1 km med noe myrlendt terreng, før en stiger opp til Isvatnan. Dersom en ikke kommer over elva der ruta er merket kan en prøve nærmere vatnan. Den siste km opp til varden er noe bratt, men ingen klatring. Husk å fylle vann før du forlater elva. Hele ruta er merket og vardet. Boksen med merketang er murt fast i varden. Det er ei rute som en ikke vil tilråde og gå på vinterføre. Løypa har samme startpunkt som turen til Høgfjellet.

Adkomst:
Ta av RV84 ved krysset til Lavangsnes på Laberg i Salangen. Følg så veien mot Lavangsnes i ca 12 km til du kommer til bygda Håkavik. Parkeringsmulighet ved naustene på høyre side av veien.
Rødveien 366 besøk 2 poeng
Startpunkt: Aa, 23 moh
Lengde: 1,4 km
Moh: 174
Estimert tidsbruk: 40-60 min t/r

Beskrivelse: Turen starter på øversiden av et brunt hus og en rød fjøs. Det er skiltet fra bilveien og ruten går i en rett strek oppover marka. Etter en 50 høydemeter kommer man opp på stor slette av gress. Fortsett rett frem, du har et gjerde på venstre side. Herfra er det merket med rødt. Man går forbi et gammelt utmarksgjerde og fortsetter 100 m til man kommer til et kryss. Følg skilting 90 grader til venstre mot en gammel sommerfjøs. Fortsett rett frem til man kommer til et infoskilt om Rødveien. Herfra går veien mot høyre i ne stor bue og oppover på en skogsvei.
Turmålet er ved et bord med utsikt innover til Soløy og Tennevoll. Flott terreng å sykle/gå på ski fra Einarmyra.

Alternativ start er ved Aa Gård. Gå opp gjennom frisbeegolfbanen og ta til venstre ved den røde sommerfjøsen. Gå over brua over Aa elva og fortsett videre oppover til du kommer opp på flata.

Adkomst:
Kjør til Soløy og ta av i krysset utover mot Lia. Kjør 1,8 km. Turen starter ved Liaveien nr 175. Parkering på toppen av bakken, 100 m lenger utover.
Snebakken 1002 besøk 2 poeng
Startpunkt: Øvre Seljeskog, 265 moh
Lengde: 2,6 km en vei
Moh: 270 moh
Estimert tidsbruk: 1-1,5 timer t/r

Beskrivelse:
Fra parkeringsplassen går du videre innover forbi snuplassen. Etter 1,4 km tar du til venstre og følger Salangstrimtraseen 1,2 km videre til Snebakken. Trimkassen henger i et tre på venstre siden av veien.
Fin traktorvei hele veien.

Adkomst: Fra Sjøvegan følger du Fv84 mot Dyrøy og tar av mot Seljeskog etter ca. 2 km. Følg veien opp til Øvre Seljeskog. Ca 50 meter før snuplassen tar du av til høyre og parkerer på parkeringsplassen nedenfor veien.
Snøfjellet 76 besøk 15 poeng
Startpunkt: Grønlia, 225 moh
Lengde: 5.5 km en vei
Estimert tidsbruk: 4-6 timer t/r
Moh: 1119

Beskrivelse:
Turen starter ved fjøset der veien slutter. Første del av turen følger traktorvei, ta deretter av til høyre inn på mindre sti. Her skal det være merket med røde veistikker et lite stykke før du finner røde merker på trær og steiner. Turmålet ligger inne i en liten varde på toppen.

Adkomst:
Turen starter i bygda Grønnlia. Fra kommunesentret Sjøvegan følger du RV 84 mot Dyrøy i ca 13 km, ta av fra riksveien ved krysset mot Grønlia og følg grusveien til veis ende.
Sommarsetvatnet 540 besøk 10 poeng
Startpunkt: Sommarset, 10 moh
Lengde: 4,2 km en vei
Moh: 506
Estimert tidsbruk: 3-4 timer t/r

Beskrivelse:
Følg skogsvei i de første hundre metrene. Der skogsveien svinger mot venstre tar du av veien og går rett opp i skogen (bratt bakke). Herfra følger du merket løype/sti helt til turmålet ved Sommarsetvatnet. Trimkassen er murt inn i varde på nordøstsiden av vannet.
Turmålet ligger på ca 520 moh

Adkomst:
Kjør RV84 til Laberg i Salangen. Ta av i krysset og kjør mot Lavangsnes (FV152) i ca. 3,2 km. Parkering på venstre side av veien ved infotavle
Spanstinden 137 besøk 15 poeng
Startpunkt: Bukkemyra, 420 moh
Lengde: 6 km
Moh: 1457
Estimert tidsbruk: 4-6 timer t/r

Beskrivelse:
Fra den gamle veisløyfa følger du merket og vardet sti. Jevn stigning med enkelte bratte partier. Ruta er noe steinete den siste kilometeren før toppen, men ellers tørr og grei å gå.
Tips: fyll på med vann før du begynner på den siste stigningen.
Boksen med merketanga er murt fast i den store varden på toppen. Ruta er fin å gå på vinterføre.

Adkomst:
Veibeskrivelse: Ta av E6 mellom kommuneskiltene Gratangen/Lavangen og kjør inn på den gamle RV50 (på høyre side når man kjører sørover). Startpunktet ligger rett ved E6. Gode parkeringsmulighet ved infotavla.

Variasjon: Denne sesongen er det mulig å gå til Spanstinden Vest og få innsjekk også. Da går man forbi Holmenhuken og Henrikkafossen
Stavhammaren 498 besøk 8 poeng
OBS:
Denne turen stenger på kvelden 24.sept grunnet elgjakt.
Blir ikke åpnet igjen denne sesongen.

Startpunkt: Røkenes, 24 moh
Lengde: 4,5 km en vei
Moh: 386
Estimert tidsbruk: 2-3 timer t/r

Beskrivelse:
Turen starter til høyre for det gule huset med nr 221. Følg den nye skogsveien oppover. Etter en km passere du en utmarksport. Husk å lukk denne! Etter en drøy km til slutter nyveien og man går over på eldre skogsveier. Her starter merkinga med røde merker. Etter et par hundre meter deler veien seg. Gå først til venstre og 30 meter etter det ta til høyre og oppover. Etter nye 6-7 min passerer man en rød hytte på høyre side. Rett etter det deler veien seg igjen. Her går man rett frem (ikke til høyre). Fin skogsvei å gå på. Etter nye 10-15 min kommer man til et kryss, her følger du skilting 90 grader til høyre. Etterhvert slutter skogsveien og man går gjennom skogen på en sti frem til turmålet som ligger på en høyde med utsikt til Lavangsfjorden.

Adkomst:
Kjør fra Tennevoll sentrum og 3,2 km mot Røkenes. Turen starter der hvor skiltet Røkenes står. Parker ikke foran en blå gammel garasje, men heller på et gressjorde 20-30 meter lenger utover veien.
Storhaugen 998 besøk 10 poeng
Startpunkt: Seljeskogen, 250 moh
Lengde: 6 km en vei
Moh: 630
Estimert tidsbruk: 3-4 timer t/r

Beskrivelse:
Turen følger skogsvei helt fram til turmålet. Fra parkeringsplassen går du rett opp langs skogsvei/sti. Det er en del veikryss langs denne skogsveien, men det skal være ganske greit å finne fram like vel. Turen følger "hoved-skogsveien" helt fram.
I første kryss (der du kommer inn på skogsveien, etter ca 200 m) tar du til høyre. Etter kort tid kommer du til et nytt veikryss, her fortsetter du rett fram. Det samme gjelder i neste kryss. Det siste krysset er like før du kommer til Billassula (nesten ved skogsgrensa), her fortsetter du også rett fra.
Trimkassen henger i gapahuk.

Adkomst: Kjør Seljeskogveien nesten til veis ende, og parker på parkeringsplass på høyre side av veien 50 meter før snuplassen. Følg veien ca.600 meter tilbake igjen til du kommer til skiltet som viser vei til Storhaugen.
Styggedalen 1577 besøk 5 poeng
Startpunkt: Fjellkysten, 80 moh
Lengde: 3.3 km
Moh: 220
Estimert tidsbruk: 1.5-2 timer t/r

Beskrivelse:
Følg skogsveien til brua over Styggedalselva. Kassen henger på ei bjørk sammen med en trimkasse. Ruta er tørr og følger ”lett” terreng.
Løypa kan gås på vinterføre. Turen er familievennlig

Variasjon: Fortsett videre i 10-15 min. Da kommer du til den andre hengebrua. Noen hunder meter etter det kommer du til en skogsvei som går ned til Hesjevikelva. Det er også mulig å fortsette opp til Åsevatnet når man kommer til skogsveien.

Adkomst:
Ta av RV84 ved krysset til Fjellkysten hotell. Parkeringsmulighet ved infotavla like ved veien.
Trollvasshågen 5359 besøk 5 poeng
Startsted: Sandbergan, 90 moh.
Lengde: 2,6 km en vei.
Moh: 280
Estimert tidsbruk: 1-2 timer t/r

Beskrivelse:
Følg lysløypa opp fra Sandbergan. Ta til høyre når du kommer til den gamle tidtakerbua. Hvis du velger å gå Trollstien tar du også til høyre i lysløypa når du kommer ut av Trollstien. Følg skilting til Kaffehaugen. Når du kommer til Kaffehaugen følger du skilting mot Mørkevatnet. Ca 150 meter etter skiltet til Mørkevatnet kommer et skilt med en pil til høyre. Her skal du ikke gå etter pila, men gå til venstre etter de røde merkene. Kort tid etter det kommer du inn på en skogsvei. Ta til høyre etter denne. Gå ca 150 meter til du kommer til et nytt skilt merket Mørkevatnet på venstre side av veien. Ta av skogsveien her og følg stien. 50 meter etter skogsveien ligger den noen klopper over et bløtt parti. På toppen av den påfølgende bakken tar du av stien og går til venstre etter de røde merkene de siste 200 meterne til turmålet. Det er ikke sti de siste 200 meterne, men godt merket med rødt på trærne. Tørr og fin trase.
Turmålet er flyttet ca 150 meter lenger øst enn det opprinnelig var i starten av juni, slik at man unngår de våte myrene.

Adkomst: Fra sykehjemskrysset kjører du mot Setermoen. Ta av mot Sandbergan og parker på en lomme på bakketopp ca 50 meter før lysløypa starter. Alternativ parkering er ved barnehagen ca 300 meter lenger ned mot kirka.
Trosen 104 besøk 20 poeng
Startpunkt: Fjellkysten, 80 moh
Lengde: 12,5 km
Moh: 1217 m
Estimert tidsbruk: 6-9 timer t/r

Beskrivelse av ruta:
De første 3,5 km går langs god skogsvei. Det er bruer over Styggedalselva og Hesjevikelva. Ca. 100 m etter skogsveien fra Hesjevik, tar løypa av til høyre og fortsetter oppover lia forbi ei hytte og videre opp på snaufjellet. Småkupert og noen stigninger før en når toppen. Husk å fylle vann før du starter på oppstigningen. Hele traseen er merket og vardet og går i tørt terreng. Boksen med merketang er murt fast i varden på toppen. Ruta kan gås på vinterføre.

Variasjon: Turen kan gåes med å starte på løypa til Gammen eller Åsevatnet

Adkomst:
Ta av RV84 ved krysset til Fjellkysten hotell. Parkeringsmulighet ved infotavla like ved veien.
Uvttag 704 besøk 12 poeng
Startpunkt: Tverseth, 107 moh
Lengde: 7 km en vei
Estimert tidsbruk: 4-5 timer t/r
Moh: 800

Beskrivelse:
Turen følger samme vei som turen til Hånken. Første delen av turen går etter traktorvei, tidvis bratt. Følg skilting mot Masterbakkvatnet. Etter 1,5 km kommer du til Gapet, et fint utsiktspunkt med en hvilebenk. Hånken passeres etter 2 km og Rundvatnet etter 3,5 km. Masterbakkvatnet passeres etter ca. 4 km. Her går du over jordbrua ca. 100 m sør for utløpet av vatnet og følger merket sti til toppen. Sagvasstinden er et annet navn på Uvttag.

Fra toppen kan man gå videre på umerket løype til Sagvatnet, Humpen og ned til Baklia. Spesielt vinterstid kan Trosen være et fint alternativ hvis man ønsker en lengre tur. Det er ca. 11 km fra Uvttag til Trosen.

Adkomst:
Kjør 12 km etter Fv 851 fra Sjøvegan mot Setermoen, eller 7 km Brandvollkrysset mot Sjøvegan, og ta av til Tverseth. Kjør hele veien opp, ta av til høyre og parker på parkeringplass merket Masterbakkvatnet. Ikke parker på gårdsplassen.
Vetten 1192 besøk 5 poeng
Startsted: Medby, 17 moh.
Lengde: 2,6 km en vei
Moh: 320
Estimert tidsbruk: 1.5-2 timer t/r

Beskrivelse:
Parker ved grendehuset på Medby. Kryss fylkesveien og følg gårdsveien ca 50 meter og ta til høyre der merkinga starter med røde bånd. I begynnelsen følger man ruta skiltet til Storhaugen. Følg den gamle anleggsveien som svinger seg oppover lia. Ta av fra anleggsveien ved skiltet «Lammelia» og fortsett å følge merkebåndene. Stien blir etterhvert mer utydelig, men følg båndene mot høydedraget. Du skal hele tiden holde deg vest for skogsbilveien som går mot Strammen.

Det er også mulig å gå til Vetten fra Magisås eller Hauan (Haugvang gård). Disse turene er litt kortere, men brattere.

Adkomst:
Fra Sjøvegan kjører man fv 84 mot Dyrøy. Etter ca 7 km tar du av mot Salangsverket. Kjør ca 100 meter mot Salangsverket og parker på venstre side ved Medby Grendehus.
Vindhammaren 647 besøk 5 poeng
Startpunkt: Mjøsundbrua, 10 moh
Lengde: 1,8 km en vei
Moh: 295
Estimert tidsbruk: 1.5-2 timer t/r

Beskrivelse:
Fra p-plassen går du først vestover i ca 100-150 m før du svinger nordover og fortsetter rett opp lia. Første del av turen går i tørt og fint terreng. I dette området er det lite vegetasjon og du har god oversikt over terrenget. Lengre oppi lia må du krysse ei lita myr, her kan det være litt vått. Herfra og opp er det tett vegetasjon men en god sti, og det er godt merket.
Fra turmålet har du flott utsikt, blant annet til Årbostadtinden på Andørja.

Ps, det er nå merket videre oppover til Raudbergtinden.
Kun 20-30 min å gå fra Vindhammaren. Vi anbefaler å ta turen da du her får en enda bedre utsikt!

Adkomst:
Fra Sjøvegan kjører du Fv 84 til Løksebotn og tar av mot Andørja og følger FV 848 til Mjøsundbrua, ca 12 km. Parkering på parkeringsplassen ved brufoten på fastlandsiden. Ikke parker slik at veien som går ned mot havet blir sperret.
Åsevatnet 1516 besøk 8 poeng
Startpunkt: Spansgårdsstigningen, 72 moh
Lengde: 2,6 km
Moh: 526
Estimert tidsbruk: 2-3 timer t/r

NB, dårlig dekning ved varden.
Åpne trimpoeng-appen når du kommer opp på kanten og begynner å gå mot vannet. Trykk "SJEKK INN" med det samme den blir grønn.

Beskrivelse:
Fra start følger man skiltet og går på en sti gjennom en skog rett bak et boligfelt. Etterhvert kommer man inn på en skogsvei som går mot venstre. Etter 3-4 min gange til kommer du til krysset hvor veien til Åsevatnet går oppover til høyre. Går du rett frem her kommer du til gapahuken ved Litjeforrhågen etter bare en 2-3 min gange.
Videre oppover kan man velge å følge skogsveien som svinger seg oppover eller den mere rette stien merket med rødt. Disse møtes igjen ved en bom etter en 10-15 min gange. Det er mange flotte utkikkspunkter på turen. Vær obs når man nærmer seg toppen å ikke havne i en elvedal på høyre side. Stien gjør nemlig en sving til venstre igjen når man er i dette området.

Adkomst
Kjør 1.5 km fra Tennevollkrysset mot Spansdalen. Parker ved det røde pumpehuset, eller på den andre siden av veien.